Annonce
Navne

Nordvestjyder langt hjemmefra: Vi vil smide mundbindet, give krammere og rejse uden restriktioner

Mange nordvestjyder i udlandet har medvirket i serien Vindue til Verden, der har kort i et år. Billedcollage: Mette G. Sørensen
Vi har spurgt de nordvestjyder, som har medvirket i serien "Vindue til Verden", hvad de glæder sig mest til i 2021? De er ikke overraskende temmelig enige.

Thomas Sand, Alabama, USA: - Jeg glæder mig mest af alt til snart at kunne bevæge mig rundt uden at skulle bære mundbind igen. Jeg ser også meget frem til at kunne rejse uden at skulle døje med alle de forskellige restriktioner, som man er begrænset af i dag.

Peter Bjerregaard, New Jersey, USA: - Jeg glæder mig til en rigtig ferie med hele familien.

Kasper Roldsgaard, Madrid, Spanien: - Personligt glæder jeg mig til at kunne rejse frit rundt uden store begrænsninger i Spanien og resten af verden - og til at deltage i store sportsbegivenheder og besøge min familie mere hyppigt. Professionelt glæder jeg mig til at folk vender tilbage på arbejdet i større skala, så vi kan øge omsætningen, hvilket er grundlaget for at vi kan genansætte nogle af de dygtige medarbejdere, som vi desværre måtte afskedige på grund af pandemien.

Pia Jensen Christensen, kaptajn på havet: - Jeg har egentlig ikke andre ønsker end at kunne leve mere normalt igen. Måske en dag slippe for at løbe rundt med mundbind på og møde de mennesker, man ønsker at møde, uden at tænke over smittefaren. Og en tur på restaurant for at få et godt måltid mad.

Bo Nystrup, Bangkok, Thailand: - At der ikke mere er problemer med at rejse tur-retur Danmark.

Jakob Oddershede, London, England: - Jeg glæder mig bare til mere variation . til at komme ud og prøve noget nyt og mødes med flere mennesker.

Mette Tang Staghøj, Sverige: - Jeg glæder mig frem for alt til, at familie og venner er vaccinerede, så man forhåbentlig kan ses uden stress. Og så glæder jeg mig vildt til, at grænsen mellem Danmark og Sverige forhåbentligt kan åbne i begge retninger og uden en masse krav om tests.

Jørgen Villadsen, Holland: - Det var en slem streg i regningen, at min datter og jeg ikke kunne komme til Danmark til jul. Således endte vi med at ”fejre” højtiderne i Holland (regn, blæst og 9 grader). Det er altså bare ikke det samme med ”gourmet”, hvilket er en hollandsk tradition, når man er vant til DANSK julemad. Så jeg taler ikke kun på egne vegne; men også min datters, når jeg konstaterer, at det UDEN TVIVL er det, vi glæder os allermest til i 2021: Julemaden!

Kathrine Fløe Elbæk, Australien: - Vi glæder os helt vildt meget til at kunne komme ud og opleve endnu mere af Australien - og som det ser ud lige nu, så bliver det også uden alt for mange restriktioner og mundbind. Men vi ved hvor hurtigt tingene kan ændre sig! Vi har været så heldige, at vi nu i en længere periode har været tilbage til mere normale forhold, hvor børnene har været tilbage i skole og alt har været mere eller mindre åbnet op igen i forhold til butikker, restauranter, frisører, biblioteker, biografer og så videre. Vi føler os dog ikke helt sikre på, at man ikke igen kan blive nødt til at lukke ned - særligt i storbyerne, så vi har derfor valgt at forlade Melbourne her i slutningen af marts. Vi flytter i stedet til Queensland, hvor vi i øjeblikket kigger på ledige huse til leje på kyststrækningen nord for Sunshine Coast - her har man ikke i samme grad været ramt af hverken smittetilfælde, restriktioner eller nedlukninger, som vi har oplevet i Melbourne. Desuden håber vi, at forårets komme på den nordlige halvkugle og vacciner gør, at man også i Danmark går mod bedre tider, så I kan komme tilbage til en nogenlunde normal hverdag ligesom os. Der er lys for enden af tunnelen!

Inger Burgess, Californien, USA: - Vaccination af befolkningen i området hvor jeg bor, er velorganiseret. Jeg gik allerede på nettet i januar, fik straks en tid, og har for længst fået anden vaccination. Nu bliver vi så nødt til at vente på, at de forskellige lande åbner for flytrafik, så vi langt om længe kan komme på ferie hjemme i Danmark. En af mine sønner har imidlertid købt feriehus på Hawaii, så turen går nok først derover.

Helene Den Boer, North Carolina, USA: - Jeg glæder mig nok bare mest til at kunne rejse friere igen. Og at kunne mødes med venner på en mere afslappet måde.

Helle Rømer, Boston, USA: - At komme tilbage til Danmark og gense vores familie og venner efter næsten halvandet års adskillelse - og måske kan vi endda tillade os at give dem et kram.

Ida Kangas, Toronto, Canada: - At blive vaccineret og kunne se folk uden restriktioner eller frygt for at være smittespreder. At kunne rejse og opleve igen.

Rikke Mia Skovdal, Færøerne: - Jeg glæder mig mest til at kunne se mine venner og familie i Danmark. Forhåbentlig at kunne kramme og besøge hinanden, hvis vaccinen virker, som den skal. Jeg glæder mig til at kunne besøge min farmor og farfar i Videbæk, der ikke har haft gæster på grund af corona, i meget lang tid.

Tomas Malling, London: - At kunne bevæge mig frit til mine venner, kunder og leverandører.

Anni Fjord, Østgrønland: - Jeg rejser tilbage til Danmark fra Grønland i maj, hvor jeg så vil tage imod det tilbud, jeg allerede har modtaget, om at lade mig vaccinere. Jeg vil så håbe, at Læger uden Grænser ikke har restriktioner mod at lade mig rejse ud. Jeg skulle have været seks måneder til Den besatte Vestbred (Hebron-Palæstina) i september/oktober 2020 som medicinsk leder for et projekt med fokus på mobile klinikker. Jeg var faktisk ved at pakke, men så var der nogle ”eksperter” der sagde nej, af frygt for at jeg kunne få corona på grund af min + 60 alder og en tidligere cancer diagnose.

Per Hjelmager, Tanzania: - Til forhåbentlig at kunne rejse igen.

Katja Iversen, New York: - Jeg glæder mig allermest til at gå til koncert og mærke den levende musik i hele kroppen.

Maria Steffensen, Spanien: - Jeg glæder mig til at kunne se min familie og venner i Danmark igen. Jeg glæder mig til at feste og færdes mere frit omkring. Jeg glæder mig til at se - og være en del af de forhåbentlig positive energier og ting, der også er kommet ud af alt det her. Samtidig sender jeg min dybeste medfølelse til alle, der har lidt tab og som har det svært.

Olaf Slott-Petersen, Barcelona: - Jeg glæder mig til at kunne smide mundbindet, og se mine venners ansigter igen. Jeg længes efter, at vi bare kan slutte os til bordet med venner på baren, uden at tænke over om vi er fire, fem eller 20, som sidder sammen.

Lars Schäfer, Thailand: - Bortset fra en tre-dages forretningstur i 2018 til Singapore, så har jeg ikke været udenfor Thailand, siden jeg i 2013 besøgte Danmark. Min hverdag er altså kun i meget ringe grad påvirket af alle de begrænsninger som Covid-19 har medført. Det, jeg glæder mig til, hænger sammen med sponsorat fra kajakfirma og så det, jeg altid har gjort, nemlig at tage på ture i junglen og på floderne.

Niels Ole Sinkbæk Sørensen, Singapore: - Forhåbentlig at kunne rejse igen... næsten lige meget hvor, men ville meget gerne have muligheden for at komme hjem til Holstrebro og se familien igen. At bo i Singapore er godt, men det er et meget lille sted, hvor du kan komme fra den ene side af ø-staten til den anden på 30 minutter. Så det giver mig nærmest klaustrofobi efter et år uden rejser. Målet for Singapore er at få alle bosatte i landet vaccineret inden årets afslutning, så der er en mulighed for at dette ønske kan blive opfyldt, hvis ellers tingene er under kontrol i Danmark også.

Bo Mathiasen, Østrig: - Vi glæder os til snart at kunne rejse igen og vil prioritere at se familien både i Danmark og i USA. Vores piger glæder sig også meget til igen at kunne være mere sammen med deres venner.


Jeg glæder mig nok mest til at kunne bestemme selv igen. Selv bestemme, om jeg vil gå i biografen, til koncert, rejse, se mine børn dyrke sport, mødes i større grupper, passe mit arbejde på den måde, jeg synes om, og så videre.


Chris Bendix, Tyskland: - Jeg vil håber, at vi snart kan komme af med det Corona, så vi kan ses igen og kan tage til Holstebro igen. Vi vil gerne snart kunne tage på tur med campingvogn i et andet land, alså ikke Tyskland, selvom der da er meget at se og opleve i Tyskland.

Claus Steenstrup, Sverige: - Jeg glæder mig nok mest til at kunne bestemme selv igen. Selv bestemme, om jeg vil gå i biografen, til koncert, rejse, se mine børn dyrke sport, mødes i større grupper, passe mit arbejde på den måde, jeg synes om, og så videre. At kunne tage på restaurant med min kone eller tage en øl med vennerne uden konstant at have dårlig samvittighed over, at jeg bryder mod anbefalingerne (vi har jo stort set kun haft anbefalinger i Sverige, ikke nedlukninger og restriktioner). Og så glæder jeg mig til at komme til Holstebro igen og give min mor et knus. Det har vi begge to brug for.

Jette Simon, New York: - At se mere til familien og gode venner og holde fast i gode ritualer fra i år.

Morten Merrild, Alberta, Canada: - Til at få besøg fra Danmark og rejse til Danmark.

Steen Tanderup, Atlanta, USA: - Jeg glæder mig til at se min familie og mine venner I Danmark. Det har varet alt for længe og det føles lidt som om, man spilder en masse tid. Der kommer nok nogen upassende krammere, når vi får chancen.

Søren Asbjørn Albertsen, Bangladesh: - At være tæt på familien – og vennerne – for eksempel gennemføre et måltid eller madlavning uden alle mulige forbehold .At være fri for sociale restriktioner.

Michael Lund Jensen, Gran Canaria: - At kunne rejse frit igen og få besøg af familien fra Danmark.

Ane Rahbek, Canada: - Jeg glæder mig til at kunne rejse igen og til at kunne ses med mine venner og familie uden restriktioner. Og til de mange krammere, man har til gode!

Karen Feineis, Tyskland: - Jeg glæder mig mest til at kunne få besøg af og besøge min datter i København, uden nogen restriktioner.

Sandra Nygaard, Norge: -  Jeg glæder mig aller mest til AT KOMME HJEM! Selvom mit hjem er i Norge, er det så sandelig også i Danmark. Jeg savner min familie, mine veninder, mit sommerhus... JEG SAVNER DANMARK. Mine børn savner deres bedsteforældre - især vores fantastiske Oldemor på 87! Så håber vi til sommer kan løbe rundt i klitterne ved Vesterhavet og spise is med alle dem, vi holder aller mest af.

Teitur Lassen, Færøerne: - Jeg glæder mig mest til at slippe af med angsten, maskerne, restriktioner. Og til måske at se fodboldskamp med tilskuerne og kramme en fremmed.

Jens Sylvestersen, Tanzania: - Vi glæder os meget til at komme til Danmark og se familie og venner igen og også få besøg fra Danmark. Og så glæder jeg mig allermest til at modtage turister igen og give dem en på opleveren i Tanzania.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce