Læserbrev

Normering. Flere pædagoger nu!

Ivan Holck Jensen. Pressefoto

Debat: Mandag aften satte DR2 fokus på normeringen i landets daginstitutioner. Det skete i dokumentaren ”Hvem passer vores børn?”.

Jeg er overbevist om, at rigtig mange seere og forældre sad tilbage med en klump i halsen og knude i maven efter at have set dokumentaren. Men jeg er desværre også overbevist om, at rigtig mange pædagoger kunne genkende situationer fra dokumentaren fra deres egen arbejdsdag.

For os i BUPL MidtVestjylland er der desværre ikke noget nyt ved situationen. Undersøgelse efter undersøgelse har peget på den samme tendens. Der bliver flere og flere børn pr. pædagog. En stor andel af de dygtige pædagoger i daginstitutionerne oplever, at de slet ikke er nok pædagoger til at give børnene den nærhed, der er behov for. Heldigvis er pædagogfaget fyldt med engagerede, dygtige pædagoger, der brænder for deres fag, og som gerne strækker sig langt for at sikre, at alle børn bliver set, hørt og trives. Men faktum er, at pædagoger kun kan være et sted ad gangen. Og når normeringen er sat så stramt at en enkelt pædagog står alene med mange børn, er der slet ingen tvivl om, at det går ud over børnene.

Det gør ondt i maven, når man ser billeder af børn, der græder og forgæves eller forvirrede leder efter hjælp fra den ene pædagog, der løber fra stue til stue for at dække ind. Det kan vi som samfund ikke være bekendt.

Og hvor er det trist, når dygtige, engagerede pædagoger reduceres til brandslukkere, der ofte ikke får brugt deres faglighed til gavn for børnenes udvikling, fordi der skal løbes så stærkt, at der knap er tid til andet end helt basale ting som bleskift og trøst.

Derfor er normeringen helt central for pædagoger og for BUPL. Max tre vuggestuebørn eller seks børnehavebørn pr. pædagog. Uden tal-trylleri, hvor normeringen ser fin ud i et excel-ark, men hvor virkeligheden på gulvet ser helt anderledes ud.

Om kort tid er der folketingsvalg og normeringer i daginstitutioner bør være et de helt centrale emner. Lad os sammen sikre pædagogerne bedre arbejdsbetingelser, så alle børn kan få et godt børneliv.

0/0
Annonce
Læserbrev

EU. Stem på en vestjyde

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Miljø. Ryd op ved Høfde 42

Læserbrev

Ytringsfrihed. Fjernelse af blasfemiparagraffen - et udslag af politisk opportunisme

Læserbrev

EU. Ja til EU's kerneværdier – nej til fælles EU-skatter

Annonce