Annonce
Holstebro

Nu åbner fitnesscentrene - i hvert fald nogle af dem

Fitness X, der har to centre i Holstebro - et på Struervej og et nyåbnet center i Vestergade - vil nu granske regler for at blive klogere på, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er, men en ting er sikker: Centrene åbner igen. Arkivfoto: Morten Stricker
Fra torsdag kan motionshungrende igen komme indenfor i fitnesscentrene og træne. Men det bliver med stærkt indskrænkede åbningstimer.

Holstebro: På torsdag slipper Katy Jessen og hendes kolleger for et bestemt spørgsmål:

- I dag kan jeg jo nærmest ikke gå gennem gågaden uden at blive stoppet og spurgt om, hvornår vi åbner, siger centerlederen af FitnessX, som har to centre i Holstebro.

Hun ler samtidig, for nu har fitnesscentrene et svar: De må åbne indendørs på torsdag.

Annonce

- Jeg glæder mig helt vildt til at se nye og gamle medlemmer igen. På Struervej har vi siden nedlukningen i december brugt tiden på at renovere og friske vores center op, så det ser jeg frem til at se, hvad medlemmerne siger til, siger Katy Jessen, der ikke har overblik over det præcise antal, men erkender at nedlukningen har kostet medlemmer.

Hun er overrasket over, at udmeldingen kommer med så kort varsel inden åbningstidspunktet. Betingelsen er, at centrene skal kontrollere coronapas, og det får betydning for FitnessX' åbningstider. I åbningstiden vil der være bemanding på, og den bemandede åbningstid vil blive udvidet i forhold til normalen. Til gengæld vil der være lukket i ydretimerne.

Frivillige skal på job

Det er dog ikke alle medlemmer, der vil blive lukket ind allerede torsdag. De mange ubemandede centre, der har sat prisen derefter, er udfordret. Det gælder blandt andet de små fitnesscentre, der er skudt op ude i idrætshaller i oplandet, og hvor medlemmerne typisk har en nøglebrik og låser sig selv ud og ind.

- Vi åbner ikke torsdag. Alle vores folk er frivillige, og de kan jo ikke tage fri fra arbejde for at tjekke coronapas. Vi skal prøve at se, hvilke tider vi kan lave, men det bliver meget moderate åbningstider, siger Per Østergård, der er formand for DGI Vestjylland.

Motion og Trivsel i Holstebro er normalt også ubemandet i alle åbningstimer.

- Det er et kæmpe problem, men vi løser det, så vi åbner helt sikkert op torsdag, vi ved bare ikke hvordan, siger medejer Lasse Rask Amby, der sammen med de to andre ejere vil bruge de næste to dage på at finde ud af, hvor mange timer, de kan holde åbent. 25 procent af medlemmerne har meldt sig ud under nedlukningen. Oveni kommer en del pause-medlemskaber.

Crossfit Holstebro er i en noget andet situation. Indehaver Peter Melvej tabte lidt medlemmer i de første uger af nedlukningen, men de er så rigeligt kommet igen, fordi medlemmerne i stor udstrækning har haft mulighed for at træne udendørs under nedlukningen.

-  Mange kan godt lide at træne ude, og jeg er ikke i tvivl om, at hvis vi fra torsdag kun kørte hold indenfor, så ville der ryge nogle medlemmer. Det er ikke alle, der vil lade sig teste, og der er måske også nogle, der ikke kan nå det. Så jeg tror, det bliver noget med, at vi stadig kører nogle hold udenfor og andre indenfor, siger Peter Melvej.

Læs mere om genåbningsplanerne i Danmark, side 8-9.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce