Annonce
Lemvig

Nu bliver sandet fjernet fra Torsmindevej

Sandet fra Bøvling Klit er begyndt at fyge ud på Torsmindevej. Kystdirektoratet og Lemvig Kommune er netop gået i gang med at fjerne sandet fra vejen. Arkivfoto: Benny Gade
Kystdirektoratet og Lemvig Kommune arbejder sammen om at fjerne fygesand fra klit

Bøvling Klit: Gravemaskinerne er netop gået i gang med at flytte fygesandet fra Torsmindevej mellem Fjaltring og Thorsminde tilbage til stranden, hvor det oprindeligt kommer fra.

Det skriver Kystdirektoratet i en pressemeddelelse.

Klitrækken har gennem de senere år lagt sig voldsomt ud og bredt sig ud på Torsmindevej, hvor sandet generer trafikken. Derfor er Kystdirektoratet og Lemvig Kommune i samarbejde i gang med at fjerne sandet igen. På et byrådsmøde i slutningen af august bevilgede Lemvig Kommune en million kroner til arbejdet.

- Klitten på tangen har vokseværk, og det er vi normalt glade for, fordi en bred klit betyder god beskyttelse mod oversvømmelse af det flade landområde bag klitten. Men nu generer fygesand trafikken på vejen, og derfor skærer vi nogle meter af klitten på østsiden og flytter sandet tilbage på stranden, hvor det hører hjemme. Her vil det gøre klitten bredere på strandsiden og samtidig være med til at stoppe sandflugten, siger områdechef i Kystdirektoratet Niels Kristian Kvistgaard i pressemeddelelsen.

Det er sand fra østsiden af klitten ud mod Torsmindevej, der bliver læsset på dumpere og kørt om på den vestlige side af klitten til stranden. Her bliver det læsset af og anbragt i en cirka to meter høj for-klit. Det er en vold af sand, der er placeret ti meter foran den eksisterende klit.

- Den lave for-klit fanger sandet, og efterhånden vil mellemrummet mellem det udlagte sand og selve klitten blive fyldt op med fygesand fra stranden, fordi det vil lægge sig på læsiden af den lille, nye for-klit. Dermed undgår vi, at sandet fyger over klitten og havner på vejen igen. Samtidig styrker vi klitten, så den bliver mere modstandsdygtig mod vind og vejr. På den måde slår vi to fluer med et smæk, siger Niels Kristian Kvistgaard i pressemeddelelsen.

Når arbejdet er færdig vil der blive plantet hjelme på den afgravede klit og for-klitten.

Kystdirektoratet og Lemvig Kommune tilrettelægger arbejdet med at fjerne fygesandet, så det kommer til at genere trafikken på vejen mindst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

To mand reddet fra kæntret skib

Annonce