Annonce
Lemvig

Tre millioner kroner til renovering af sundhedshus: Sagen skulle hurtigt gennem byrådet

Høringsfasen med samtale-saloner har gjort, at der også skal gøres plads til private aktører i sundhedshuset. Arkivfoto
Lemvig Kommune har frigivet tre millioner kroner til renovering af den kommunale del, der skal ligge i regionens bygninger
Annonce

Lemvig: Der kom lige pludselig fart på, da Lemvig Kommune skulle finde ud af, hvordan man vil indrette en del af de kommunale tilbud i det kommende sundhedshus på det tidligere sygehus.

Det skyldes, at regionen skal have udbudt renoveringen af sin del af sundhedshuset, og da Lemvig Kommune lejer sig ind i den del, skulle man have fundet ud af, hvad det vil koste at renovere de kommende kommunale lokaler, og hvad de skal disponeres til

- Det bliver en moderat renovering, som skal passe til den, regionen planlægger. Vi har beregnet, det vil koste tre millioner kroner, og dem vil vi gerne have frigivet nu, da regionen skal have arbejdet ud i licitation her i december, forklarede formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær.

Og denne hast betød, at sagen gik direkte i byrådet uden at være udvalgsbehandlet.

- Der er sket den ændring, at vi i første omgang troede, der skulle være kommunale lokaler i begge de regionale bygninger. Men efter at have lyttet til, hvad borgerne sagde i hørings-processen, så de gerne have, at der også er private aktører i sundhedshuset. Derfor samler vi de kommunale tilbud i en enkelt af de regionale bygninger. Men så kommer selvfølgelig også den del, vi selv skal bygge, sagde udvalgsformanden.

Det kommunale nybyggeri kommer, efter regionen har revet en del af det gamle sygehus ned, så det giver plads til nybyggeriet.

- Vi er ikke klar med indretningen og udformningen af det endnu, men nu har vi muligheden for at tilpasse det, så det passer til den regionale del, så det bliver en helhed, forklarede borgmester Erik Flyvholm.

Lone Pilgaard Sørensen (S) glædede sig over, at der er lyttet til borgerne, så der også bliver plads til private aktører i sundhedshuset.

Susanne Buch Nielsen (SF) var også positiv, men hun var alligevel betænkelig ved, at der skal være så mange forskellige aktører i sundhedshuset.

- Forhåbentlig finder man ud af at samarbejde og at gøre det til en helhed, sagde hun.

Nybyggeriet kommer først i gang næste år, og borgmesteren kunne meddele, at det ikke når at blive klar til det tidspunkt, man havde forventet, at sundhedshuset skulle stå klar, nemlig når Gødstrup indvies til marts 2021.

- Men det kommer så hurtigt herefter, lovede han

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce