Annonce
Erhverv

Nu er det muligt at leje den gamle retsbygning

Det er muligt at leje den gamle retsbygning på Skivevej. Den årlige husleje er knap 800.000 kroner. Arkivfoto: Johan Gadegaard
For 800.000 kroner om året er det muligt at leje den gamle retsbygning på Skivevej i Holstebro.
Annonce

Holstebro: Det kan være meget svært at se, hvor en tv-reporter befinder sig, når de står foran en retsbygning i Danmark.

De nybyggede retsbygninger i Danmark ligner hinanden til forveksling - bygget i den klassisk gule mursten. Men den gamle arkitektegnede retsbygning i Holstebro ligner ikke de andre.

Den hvide bygning på Skivevej er opført i 1992, og i årene efter vandt den flere priser. Det var Justitsministeriet, der var bygherre på projektet. Grunden er på 5.321 kvadratmeter, mens bygningen er på 1.133 kvadratmeter.

Der er flere specielle ting ved byggeriet. Blandt andet er taget formet som en flyvinge i metal, hvilket er med til at give den et "flyvende udtryk". Ejendommen egner sig til domicil. Det kunne også være butik, galleri eller anden form for udstilling.

- Det er en unik bygning, som vi lige har fået ind. Den står helt skarp, efter at den lige er blevet shinet op, Det er en speciel bygning med flere retssale, som man lige skal finde ud af, hvordan man bedst kan bruge, siger ejendomsmægler Lars Taulbjerg, der er daglig leder hos Nordicals Vestjylland, der har ejendommen til udlejning.

Da staten satte bygningen til salg i 2016, var det Lone Færch, der var køberen, men nu skal ejendommen udlejes. Hvis der skal ske markante ændringer i forbindelse med indretningen, kræver det tilladelse hos Holstebro Kommune, da bygningen er bevaringsværdig.

Prisen er ikke i den lave ende. Den årlige leje er på 791.000 kroner.

- De første interesserede har meldt sig, men det er klart, at det lige er en ejendom, man skal se flere gange og finde ud af, hvordan man bedst kan udnytte, siger Lars Taulbjerg.

Indretningen er lidt speciel. Den nye udlejer skal finde ud af, hvordan man bedst anvender restsalene. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Igen-igen: Indbrud på Stentofterne

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce