Annonce
Lemvig

Nu får legepladserne den sidste opgradering

Klatrestativet var en af forbedringerne af udearealet ved Christinelystskolen. Nu åbner politikerne for en sidste runde, hvor skoler og institutioner kan søge om midler til forbedringer af de udendørs læringsrum. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
Udvalgsformand kalder det heldigt, at Lemvig Kommune for tre år siden gik i gang med at forbedre de udendørs læringsrum ved skoler og institutioner

Lemvig: De udendørs læringsrum ved skoler og institutioner har gennem de seneste tre år fået et gevaldigt ansigtsløft.

Lemvig Kommune har brugt omkring 3,8 millioner kroner på at forbedre og opgradere legepladserne, så de også har kunnet bruges til udendørs undervisning, og nu er der åbnet for, at der igen kan søges om i alt en million kroner til forbedringer.

- Vi skal i gang med den sidste runde af opgraderingen af de udendørs læringsrum. Der er meget, vi gerne vil have lavet. Men vi har længe haft fokus på, at vi gerne ville lave de ting færdige, der er sat i gang, og det vil vi formentlig også prioritere denne gang, siger formanden for familie- og kulturudvalget, Henrik Thygesen (V).

Annonce

Han vil ikke lægge sig fast på, om det vil være skoler eller daginstitutioner, der i denne omgang skal prioriteres først, når midlerne skal fordeles.


Under coronanedlukningerne har vi set, hvor meget det har haft af betydning i en tid, hvor der har været rigtigt meget undervisning udendørs. Det har været godt, at undervisningen ikke har skullet foregå på en græsplæne, der ville være omdannet til en pløjemark

Henrik Thygesen (V), formand for familie- og kulturudvalget


Skoler og institutioner skulle indsende ansøgninger inden 1. april, og på et udvalgsmøde i næste måned skal udvalgsmedlemmerne tage stilling til de ansøgninger, der kommer ind.

Formentlig sidste bevilling

Tidligere har det vist sig, at ønskerne til forbedringer af de udendørs læringsrum har oversteget det afsatte beløb, men der har været beløb til alle ansøgere, der har søgt om midler.

Henrik Thygesen glæder sig over, at kommunen i 2018 gik i gang med arbejdet med at forbedre læringsrummene.

- Jeg synes, vi har været enormt heldige med, at vi gik i gang med arbejdet. Her under corona-nedlukningerne har vi set, hvor meget det har haft af betydning i en tid, hvor der har været rigtigt meget undervisning udendørs. Det har været godt, at undervisningen ikke har skullet foregå på en græsplæne, der ville være omdannet til en pløjemark, siger udvalgsformanden.

Han regner med, at det er sidste mulighed for skoler og institutioner at søge om kommunale midler til at opgradere de udendørs læringsrum.

- Jeg har tidligere givet udtryk for, at det formentlig er sidste gang, at vi vil have et ønske om penge til udearealerne med til budgetforhandlingerne, siger Henrik Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce