Lemvig

Nu kæmper kommunerne om at få havmøllepark

Ringkøbing-Skjern kommune vil gerne have vurderet nok engang, om en ny møllepark kan placeres i område syd i stedet for nord. Kortet viser de fire placeringer, som oprindeligt var i spil til en ny møllepark. Foreløbigt arbejder ministeriet mod enten at placere møllerne i område Nord, eller en placering ved Kriegers Flak ved Sjælland.

Ringkøbing-Skjern Kommune opfordrer ministeriet til at se på en sydligere placering af den kommende havmøllepark på Nordsøen

Vestkysten: Nu ser det ikke blot ud til, at de vestjyske kommuner vil reagere positivt på Energiministeriets udspil om at bygge en stor vindmøllepark på Vesterhavet. Noget tyder på, at kommunerne lige frem kan komme i kamp om at få dem så tæt på kommunen som muligt.

Lige nu arbejder ministeriet på en løsning, hvor mølleparken bliver placeret på Vesterhavet ud for Nissum Fjord, men byrådet i Ringkøbing-Skjern kommune er klar til at foreslå en sydligere placering. Det fremgår af det udkast til høringssvar, som byrådspolitikerne behandler på torsdag. Hvis byrådet vedtager udkastet, betyder det, at svaret vil opfordre til at undersøge, om parken kan placeres længere mod syd. Det vil efter byrådets opfattelse tilgodese fiskerierhvervet, og møllerne kan blive placeret længere ude i havet.

Det er ikke lykkedes at træffe hverken borgmester Hans Østergaard (V) eller viceborgmester Søren Elbæk (S) for en kommentar for at få uddybet intentionen i det mulige høringssvar, men på forhånd vækker formuleringen omkring fiskeriet undren hos formanden for fiskeriforeningen i Thorsminde-Thyborøn, Kurt Madsen.

- Jeg tvivler på, at det vil have nogen effekt for fiskeriet, hvis parken bliver placeret det ene sted frem for det andet, siger Kurt Madsen.

Han ser tvært imod frem til, at det formentligt vil blive lovligt at fiske med garn mellem møllerne, og dermed vil placeringen ikke få store konsekvenser for fiskerne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til denne artikel fra hverken Lemvigs borgmester Erik Flyvholm (V) eller viceborgmester Kenneth Bro (S).

Flere havne har de seneste år arbejdet aktivt på at få en del af de opgaver, som en ny havmøllepark vil medføre. Blandt andet håber både Hvide Sande og Thyborøn Havne på at blive udskibningshavn.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce