Annonce
Struer

Nu kan de teste kødet på slagteriet

Andeslagteriet i Struer får selv mulighed for at teste de slagede ?ænder for både salmonella og listeria. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Andeslagteriet på havnen i Struer får selv mulighed for at teste de slagtede ænder for både salmonella og listeria.

Andeslagteriet på havnen i Struer får selv mulighed for at teste de slagtede ænder for både salmonella og listeria.

Annonce

Dansk And offentliggør selv en ny aftale på selskabets hjemmeside.

Her beskrives det, hvordan Dansk And og Danish Crown indgør i et samarbejde med DTU og rådgivningsirksomheden Dianova.

DTU og Dianova vil udvikle et analyseredskab, som skal indeholde alle de elementer, som slagterierne i dag kun kan få adgang til ved at sende prøver ind til et laboratorium, hvor der typisk skal afsættes tre dage til at få prøverne testet og et resultat sent tilbage til for eksempel Dansk And på havnen i Struer.

Det betyder, ifølge direktøren for rådgivningsvirksomheden Dianova, Mogens Madsen, at ænderne, som bliver testet, bliver mindre konkurrencedygtige, i forhold til ænder, der ikke bliver testet, når de ender i køledisken.

Dette bliver der nu gjort noget ved, når Dansk And selv får mulighed for at teste kødet.

Testen klar på 30 minutter

Projektet er søsat for at være med til at højne fødevaresikkerheden, og med det nye udstyr vil Dansk And spare dyrebar tid og også være i stand til at reducere omkostningerne.

»Testen kan laves på udstyr, man sagtens kan stå med i et slagteri, uden at have en fire-årig uddannelse som laborant, og det tager faktisk kun en halv time at lave testen,« fortæller Mogens Madsen fra Dianova.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Thyborøn får et nyt spisested

Erhverv

Esmark: Bedste sæson nogensinde

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce