Annonce
Lemvig

Nu kan du få en bisidder med til svære møder

Jørgen Krogh, leder, Frivilligcenter Lemvig
Lemvig Frivilligcenter har uddannet fire personer, du kan få med, når du har et svært møde med det offentlige
Annonce

Lemvig: Det er nu muligt at få en bisidder med, når man skal til svære møder med det offentlige.

Det er Lemvig Frivilligcenter, der tilbyder at være med som ekstra øjne og ører ved disse møder.

- Sådanne møder kan være en stor udfordring. Det kan være vanskeligt at bevare overblikket og forstå alt, hvad der bliver sagt, og samtidig få fremlagt sine egne behov og synspunkter. Her kan en bisidder være en stor hjælp, siger leder af Lemvig Frivilligcenter, Jørgen Krogh.

Møderne med offentlige instanser kan eksempelvis være med din sagsbehandler, møder om fleksjob eller pension, møder om visitation til hjemmehjælp og så videre.


Det kan være vanskeligt at bevare overblikket og forstå alt, hvad der bliver sagt, og samtidig få fremlagt sine egne behov og synspunkter

Jørgen Krogh, leder, Lemvig Frivilligcenter


Alle har ret til at tage en bisidder med til møder med det offentlige. En bisidder har været på kursus og er uddannet til at hjælpe og støtte dig i de svære møder. En bisidder er ikke en advokat, talsmand, eller partsrepræsentant. En bisidder er i stedet en person, der tilbyder at følges med dig til møder. Et par ekstra øjne og ører i situationer, hvor du ellers kan føle dig utryg eller usikker.

- I Lemvig kommune har vi fået uddannet fire bisiddere. Vi har spurgt vores medlemsforeninger, og tilbagemeldingerne viste tydeligt, at der er behov for en bisidderordning i Lemvig kommune, siger Jørgen Krogh.

Annonce

Sådan foregår det

Et forløb, hvor en bisidder er med, vil typisk gennemløbe tre faser:

Før mødet:

Du og din bisidder holder et indledende møde, hvor du fortæller din bisidder om det kommende møde eller aftale. Din bisidder hjælper dig så med at skabe overblik og få klarlagt, hvad du ønsker at opnå ved mødet. I aftaler også, hvordan I bedst opnår, at mødet med for eksempel sagsbehandleren forløber, som du ønsker det.

Selve mødet:

Din bisidder deltager i mødet og lytter, observerer og støtter. Din bisidder vil hjælpe og bistå dig under mødet, så du får stillet de relevante spørgsmål, forstår beslutninger og føler dig tryg. Din bisidder skriver notater ned fra mødet.

Efter mødet:

Din bisidder og du mødes senere og gennemgår resultatet af mødet, og følger op på resultat.

Bisidderne har naturligvis tavshedspligt. Det sikrer dig, at de informationer, som du og din bisidder udveksler, forbliver mellem jer.

Man kan kontakte Lemvig Frivilligcenter, hvis man vil høre mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Erhvervsområde er efterspurgt

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce