Annonce
Kultur

Nu kan du snart besøge Lemvig-museer igen

Lemvig Museum genåbner lørdag den 30. maj. Det passer med, at museet går over til at have sommeråbent, hvor der er åbent alle dage pånær mandag. Arkivfoto: Morten Stricker
Både Lemvig Museum og Jens Søndergaards Museum genåbner lørdag den 30. maj, og Museet for Religiøs Kunst forventer at kunne melde en genåbningsdato ud i løbet af et par dage.

Lemvig: Nu er det snart muligt at aflægge Lemvig-museerne et besøg igen.

Museerne er som bekendt med i den udvidede fase to af genåbningen, og både Lemvig Museum og Jens Søndergaards Museum i Ferring - der hører under Lemvig Museum - slår dørene op igen lørdag den 30. maj.

- Det er dejligt, at vi må åbne igen, siger lederen af Lemvig Museum, Mette Lund Andersen.

Avisen fangede hende i fredags på en fridag, hvor hun naturligvis ikke havde styr på retningslinjerne for museernes genåbning.

- Vi var ikke forberedte på, at det var nu, vi måtte åbne. Så der er nogle ting, vi skal have på plads. Det passer meget godt at genåbne lørdag den 30. maj. Det er nemlig den 1. juni, vi går over til at have sommeråbent. I vinterperioden har vi åbent i weekenderne. Om sommeren har vi åbent alle dage pånær mandag, siger Mette Lund Andersen.

Jens Søndergaards Museum har åbent alle dage om sommeren.

- Vi skal have tjekket op på afstandskrav m.v. På Lemvig Museum har vi forholdsvis god plads, så her bliver det formentlig ikke noget problem. Anderledes ser det ud for Jens Søndergaards Museum, hvor pladsen er mere trang. Her skal vi have fundet ud af, hvordan vi griber det an rent praktisk, siger Mette Lund Andersen.

På Lemvig Museum kan de besøgende glæde sig til et par nye udstillinger. Den ene handler om Lemvig Museums Klosterhedeprojekt, hvor museet også indsamler materiale til projektet. Den anden er om maleren Niels Bjerre - her bliver hans malerier sat ind i en kulturhistorisk perspektiv og suppleret med andre genstande, der passer til tiden.

Oprindeligt havde vi jo forventet at kunne åbne tirsdag den 9. juni, og det havde vi lagt en plan efter. Nu bliver det før.

Christine Løventoft, direktør for Museet for Religiøs Kunst

Skal lave ny vagtplan

På Museet for Religiøs Kunst i Lemvig fortæller direktør Christine Løventoft, at der arbejdes på højtryk med at finde en dato for genåbningen.

- Oprindeligt havde vi jo forventet at kunne åbne tirsdag den 9. juni, og det havde vi lagt en plan efter. Nu bliver det før, men vi har en række praktiske ting, vi skal have styr på, inden vi kan åbne, siger Christine Løventoft, der forventer at kunne melde en genåbningsdato ud i løbet af et par dage.

Der skal blandt andet først laves en vagtplan blandt de frivillige - det er de frivillige, der står for en stor del af den daglige drift på kunstmuseet.

- Vi skal også sikre os, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt for både vores gæster og personalet at genåbne. Vi har blandt andet bestilt plexiglas til vores skranker, og det skal på plads først, inden vi kan åbne, siger Christine Løventoft, der er glad for, at museet nu igen kan byde publikum inden for.

Museet for Religiøs Kunst åbnede lørdag den 7. marts udstillingen "Kunst fra grænselandet". Den nåede kun at være åbent i fire dage, inden Danmark lukkede ned på grund af smittefaren med coronavirus. "Kunst fra grænselandet" er blevet forlænget, så udstillingen kan ses til august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce