Holstebro

Nu kommer de elektroniske p-skilte til Holstebro

De elektroniske p-skilte er på vej til Holstebro midtby. Arkivfoto
I løbet af 2020 vil der blive sat et nyt p-henvisningssystem op i Holstebro by. Det er på tide, mener handelsstanden.

Holstebro: Det bliver - forhåbentligt - lettere at besøge Holstebro gågade i fremtiden som udefrakommende. Ihvertfald hvis man er i bil. For nu skal der sættes et elektronisk skiltesystem op i Holstebro midtby, så man hurtigt kan danne sig et overblik over, hvor der er p-pladser ledige i byen. Det var en af de tiltag, som borgmester H.C. Østerby (S) fremlagde på handelsstandsforeningens generalforsamling, og som der tidligere - i forbindelse med budgetforhandlingerne - havde været afsat midler til de kommende år.

- Vores folk er nu igang med det undersøgende arbejde på, hvor omfattende det skal være, og hvor de her p-skilte skal stå, forklarede H.C. Østerby efter generalforsamlingen.

Der er i budgettet afsat 5,56 millioner kroner over de næste to år til oprettelsen af det elektroniske p-søgesystem, der skal sættes i udbud i efteråret 2019 og ifølge borgmesteren effektueres i år 2020.

- Vi ved stadig ikke helt, hvor de skal stå henne. Men vi ved, at der skal nogle op ved p-huset, Nørreportcentret og Enghavens p-plads. Snakken går så på, om man også skal møde nogle allerede ude ved ydre ringvej, siger borgmesteren.

På tide

Spørger man Handelsstandsforeningen, så er det på tide med et ordentlig p-system:

- Mange gange, når du kommer som kunde til byen, har du jo begrænset tid at handle ind i. Og skal du først bruge 12-13 minutter på at finde en plads, så er du jo irriteret, allerede inden du kommer ind til byen, siger handelschef Jens Kristian Larsen.

Ulla Trap, formand for butiksejerne i Nørreport Centret, er enig:

- Der er ikke noget værre end at komme ind og finde ud af at man ikke kan få plads. Det bliver kunderne bare frustrerede over. Så vi ser frem til det, siger hun.

Borgmester H.C. Østerby håber da også, at skiltningen kan sende flere bilister forbi det nye p-hus:

- Vi kan jo se nu, at p-huset er blevet mere fyldt i hverdagen end for et år siden - på de store dage er p-huset endda fyldt op, så et henvisningssystem vil bestemt ikke gøre det dårligere, siger han.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce