Annonce
Erhverv

Nu kommer hjælpepakkerne endelig til rejsebranchen

Søren Riis fra Riis Rejser: Vi er taknemmelig for hjælpepakkerne, men de klarer ikke alle udgifterne. Arkivfoto: Morten Stricker
Rejsebranchen har ventet længe på de lovede hjælpepakker, men nu er de godkendt.

Lemvig: - Busrejser er den mest klima-venlige rejseform, du kan vælge.

Sådan lyder det, når man ringer til medindehaver Søren Riis fra Riis Rejser for at stille ham nogle spørgsmål.

- Det er vort nye mantra. Vi vil indlede og afslutte enhver samtale med at slå det fast, lyder det med sædvanlig humor fra Søren Riis, inden vi kan begynde på det, opringningen drejer sig om.

Endelig efter måneders venten kan rejsebranchen nu modtage de hjælpepakker, de er lovet, efter det er blevet godkendt i EU.


Vi lever af, at vi i de tidligere år, hvor det er gået godt, ikke har brugt alle pengene, men gemt dem. Dem har vi så at tære af i denne tid

Søren Riis, Riis Rejser


Jeg troede, I havde fået hjælp via hjælpepakker til at klare den lukning, I har været ude for?

- Nej, nej. Det har vi ikke, og det lyder da godt, at nu får vi nogle penge. Det er der nogle i rejsebranchen, der trænger til, for at de få få dækket nogle af deres udgifter i en tid, hvor alt står stille. I Riis Rejser har vi klaret os. Den manglende udbetaling har ikke gjort, vi er gået ned. Vi lever af, at vi i de tidligere år, hvor det er gået godt, ikke har brugt alle pengene, men gemt dem. Dem har vi så at tære af i denne tid, siger Søren Riis.

Annonce

Dækker ikke alle udgifter

Han forklarer, at det heller ikke er således, at hjælpepakkerne klarer alle udgifter.

- Hjælpepakkerne er gode at få, og vi er taknemmelige for, vi på den måde kan få understøttelse, når vi nu er tvunget til at lukke ned. Men det er stadig os selv, der skal bære en væsentlig del af de tabte indtægter. Vi må bruge tiden nu på at lave specielle tilbud med reserveringer og afbuds-muligheder, så vi kan opretholde interessen for at bestille en ferie, siger Søren Riis.

- Det er jo fantastisk dejligt, at der er en vaccination i gang. Det tager tid, og vi skal jo ikke bare have alle danskere, men også det øvrige Europa med, inden der for alvor bliver lukket op. Spændende er det, hvornår det sker og i hvilket omfang. Og så skal vi jo også have en vurdering af risikoen for, der dukker en tredje bølge op, når det næste gang bliver koldt. Det er spændende tider for rejsebranchen, siger Søren Riis, der naturligvis slutter:

- Busrejser er den mest klimavenlige rejseform, du kan vælge...

Annonce

Frustrerende

Regeringen er glad for, at hjælpepakkerne nu er godkendt i EU.

- Vi har generelt haft et godt samarbejde med Kommissionen om statsstøttegodkendelser af vores hjælpepakker. Men i dette tilfælde har det selvfølgelig været frustrerende for alle parter, at det har trukket ud. Fra regeringens side gør vi alt, hvad vi kan, for at få de nødvendige statsstøtte-godkendelser hjem fra EU-Kommissionen så hurtigt som muligt, så hjælpen kan komme ud og flyve. Derfor er jeg også særligt glad for, at vi endelig kan åbne for ansøgningerne, for jeg ved, at der er mange virksomheder, der har ventet på dette øjeblik, siger fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse

Det er forventningen, at cirka 1000 virksomheder vil få glæde af ordningerne, og at der vil blive udbetalt cirka 900 millioner kroner for den samlede periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Lemvig

Fik kastet vejafmærkning gennem ruden

Annonce