Annonce
Navne

Nu må pølserne klare sig uden Finn

Finn Buskov Sørensen står her ved rygeovnen i pølsemageriet hos Slagter Bertelsen i Holstebro. Privatfoto
Finn Buskov Nielsen har i mange år stået for pølsemageriet hos Slagter Bertelsen. Men nu er det slut. Finn er gået på efterløn.
Annonce

Holstebro/Skave: 64-årige Finn Buskov Sørensen har haft sin sidste arbejdsdag hos Slagter Bertelsen i Holstebro. I april i år ville han have rundet 36 arbejdsår hos gågade-slagteren. Men nu var det på tide at gå på efterløn, mener Finn.

- Selv om jeg har været så mange år hos Slagter Bertelsen, er det ikke det eneste sted, jeg har arbejdet. Og kroppen kan efterhånden godt mærke, at jeg har været i faget, siden jeg var 17. Jeg er ikke udslidt, men jeg tror, det er godt at holde i tide, hvis man kan, forklarer Finn Buskov Sørensen.

Han er født i Sahl, men opvokset i Hvam Mejeriby, og det var også der, han i en alder af 17 fik læreplads.

- Jeg havde, helt fra jeg var lille dreng, interesseret mig for dyr og kød, så det var naturligt at søge læreplads hos byens slagter, Jørgen Ahler, fortæller Finn.

Tre år og to måneder senere var han, i en alder af kun 20 år, færdigudlært slagter.

Annonce

En god arbejdsplads

Nu har den opmærksomme læser nok en fornemmelse af, at Finn Buskov Sørensen ikke er én, der sådan løber af pladsen. Og han blev da også hos Jørgen Ahler i syv-otte år - "indtil der ikke var så meget mere arbejde der" fortæller han.


Kroppen kan efterhånden godt mærke, at jeg har været i faget, siden jeg var 17. Jeg er ikke udslidt, men jeg tror, det er godt at holde i tide, hvis man kan.


Finn gik ledig et års tid, og fik så arbejde på Holstebro Svineslagteri. Det var dog ikke lige noget for ham, så da der i foråret 1985 viste sig en stilling ledig hos Peder Bertelsen, søgte Finn jobbet og fik det. Det har han aldrig fortrudt.

- Ja, jeg har været glad og tilfreds. Det er en rigtig god arbejdsplads, siger Finn Buskov Sørensen om Slagter Bertelsen, hvor han i mange år har stået for det pølsemageri, som har sikret slagterforretningen et væld af medaljer og æresbevisninger for godt slagterarbejde.

- Joeh, jeg har da haft en finger med i nogle af de pølse-produkter, der har vundet priser, siger Finn beskedent.

Er det noget, du er stolt af?

- Ja, man har da en faglig stolthed - og når produkterne bliver lavet helt fra bunden og af gode råvarer, så bliver man glad for, at de bliver værdsat af andre, siger Finn.

Annonce

Keder sig ikke

Her i en coronatid har der ikke været noget større tam-tam i anledning af, at Finn er gået på efterløn. Men de kolleger, der var på arbejde i fredags, samledes dog i frokoststuen på hans sidste arbejdsdag, og så var der gaver og lidt vemodig afsked.

Finn Buskov Sørensen, der bor i Skave, mener ikke, at han kommer til at sidde og kede sig fremover.

- Nej da, jeg kan nemt få tiden til at gå. Jeg har jo søskende, venner og et hus, der skal passes, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Erhvervsområde er efterspurgt

Navne

Ny audiolog hos Vestjyllands Hørecenter

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce