Annonce
Struer

Nu mangler vi bare en snemaskine og lidt julemusik

Der er ikke så meget andet at sige, end at nu nærmer julen sig altså med hastige skridt. Foto: Morten Stricker
Julehuset i Struer Lystanlæg var sidste år prydet med ikke færre end 5520 julelys. Det slår ikke til længere, lyder det fra manden bag, som dog langt fra er færdig.

Struer: Det er lige nu lidt af et syn, der møder én, når man kommer forbi på Ringgade i Struer og kigger ned i anlægget. Her ligger Elmedal - eller julehuset, som vi her i avisen døbte det sidste år, hvor vi fortalte historien om det eneste hus i Struer Lystanlæg og familien, som bor der.

Det gjorde vi ikke mindst, fordi familien - og her især far Mikkel Skelkjær - havde sat 5520 julelys op på og ved Elmedal, som oprindeligt blev bygget i 1924 af Mikkel Skelkjærs oldefar.

I historien fra sidste år kan man se Mikkel Skelkjær citeret for - med henvisning til antallet af julelys - at sige; - Til næste år giver vi den fuld gas. Hvis ikke vi skulle gøre det hernede, så ved jeg ikke, hvem der skulle.

Og hvad er man så for en avis, hvis ikke man vender tilbage og tjekker op på sådan en udmelding.

- Jeg havde egentlig håbet, at vi lige kunne have tapetseret hele tagryggen og tagsiden (med lys, red.). Det ville have været flot, og der kunne nok godt have været en 5000-6000 lys, fortæller Mikkel Skelkjær med et smil.

Annonce

Jeg havde egentlig håbet, at vi lige kunne have tapetseret hele tagryggen og tagsiden (med lys, red.). Det ville have været flot, og der kunne nok godt have været en 5000-6000 lys.

Mikkel Skelkjær, Struer, glad for julelys

Stjernen på taget

Så langt kom han ikke i år, men den lysende juleudsmykning er da vokset lidt.

- Vi regnede lidt på det her den anden dag, og jeg tror, vi er kommet op på 7310 lys udendørs og 7592 med dem indenfor, siger Mikkel Skelkjær.

Der er puttet et par ekstra lystræer ind, nogle flere pærer i bede og på buske, et rensdyr med lys i og en lidt større julestjerne på skorstenspiben.

- Den var der ikke sidste år, og den er vel købt med 200 lys, men det er ikke nok, så der er blevet tilført en ekstra kæde. Den skal jo lyse ordentligt, og så har vi også fået et par enkelte streger ned ad taget, forklarer Mikkel Skelkjær.

Man kunne kalde dem for en form for landingsstreger.

- De to store drenge er gode til at komme ud og hjælpe, når det skal sættes op, og vi er blevet enige om, at hvis julemanden ikke kan se, hvor vi bor nu med julestjerne og ekstra streger på taget, som viser, at det er her, der skal landes, så giver vi nok fortabt, fortæller Mikkel Skelkjær.

Det tager i øvrigt - hvis man er dygtig - sådan cirka to og en halv dag at sætte de mange lys op.

Snemaskinen

Hertil kan man så lægge en uges tid til at reparere de kære lyskæder, som Mikkel Skelkjær siger:

- Nogle synes, det er fedt at gå i Magasin og bruge en hel dag på det. Den last har jeg så ikke. Jeg synes, det her er sjovere og har også nogle drenge, som synes, det er superfedt.

Så er der selvfølgelig også nogle, der siger; - Hold da op, hvad bruger du i strøm?, hvortil Mikkel Skelkjær kan svare, at det her nu engang er hans og familiens interesse, og at det i øvrigt er LED-lys det hele.

Derudover har familien solvarme på taget, så hvis tingene skal gøres op, bruger den langt fra den samme mængde strøm om sommeren.

Og prikker man så igen lige lidt til den der, hvorfor, er svaret egentlig meget klart fra Mikkel Skelkjær:

- Jeg kan ikke lade være.

Mikkel Skelkjær går da også allerede med tanker om både en snemaskine og måske lidt udendørs julemusik, men det bliver ikke i år.

Til sammenligning - sådan så julehuset ud sidste år. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Her er det så familien i julehuset - Charlotte, Mikkel, William, Fillip og Jacob - som de så ud sidste år på cirka samme tid. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Bonus. Julehuset, som det så ud tilbage i midten af 1950'erne. Foto af foto: Morten Bang Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce