Annonce
Struer

Nu skal der træffes en beslutning: Skal der bygges boliger på sydkajen?

Medlemmerne af Nordvestjysk Fjordkultur gjorde deres til at få Struer Kommune til at holde sydkajen fri for byggeri af boliger. Foto: Frede Stengaard
Struer Kommune arbejder på en langsigtet plan for, hvad der skal ske af udvikling på havnearelerne, og i den forbindelse er det en idé om at bygge boliger på sydkajen, der skiller vandene.

Struer: - En klat huse, det rokker da intet. Det er aktiviteter, vi skal have ned på havnen. Byg en skibakke oppe fra toppen af siloen. Så skal I bare se, og få så etableret noget for børnebørnene. Det er det, der skal til, mente Finn Husum, da Struer Kommune onsdag aften arrangerede debatmøde om en ny og langsigtet plan for, hvad der skal ske på havnearealerne og på lidt længere sigt også længere ude på Vralden.

Men da Rasmus Cassøe fra rådgivningsfirmaet CFBO gjorde status, kunne han nu alligevel konkludere, at der også var tilhængere af at bygge boliger på sydkajen blandt deltagerne i mødet, som blev afviklet i sejlklubbens lokaler på lystbådehavnen.

- Stemningen var nok sådan fifty-fifty, mente han, og undervejs i debatten forsikrede han, at både kommuner og planlæggere har taget ved lære af de mange fejlslagne byggerier på de danske havne inden for de seneste par årtier eller tre.

- Hvis vi får markeret nogle tydelige skel mellem det private og det offentlige område, hvor der skal være fri adgang og aktiviteter for alle, er det noget, vi kan bygge os ud af, mente han.

Annonce

- En klat huse, det rokker da intet. Det er aktiviteter, vi skal have ned på havnen.

Finn Husum, Struer

Sikrer også bymidten

Der bliver således lagt op til en noget lavere bebyggelse end så mange andre steder i landet og slet ikke i samme højde som for eksempel Værftet.

Argumenter, som ikke kunne overbevise modstanderne om, at det ville være en god idé at udlægge en del af havnearealet på sydkajen til boliger.

- Det skal være et område for os alle, mente både de mange deltagere i mødet fra Nordvestjysk Fjordkultur og Britt Fage, som driver både galleri og rammeværksted i de gamle lagerbygninger på Østkajen.

Så det var de skitserede arealer til et byggeri af nye boliger, der skilte vandene.

Alle var enige om, at det var oplagt at få etableret aktiviteter for ungdommen i siloen, og at der skulle gøres en umiddelbar indsats for at legeplads et eller andet sted på havnen og et samlingspunkt, hvor der var mulighed for at tænde grillen, så der på den måde, kan skabes mere liv.

Der var også enighed om, at der bør etableres en mere tydelig markering i form af enten skilte eller en bestemt farve på belægningen, så der kan blive skabt en bedre sammenhæng mellem bymidten og alt det, der allerede sker på havnen.

Det skal være nemmere at finde ned til både Nordvestjysk Fjordkultur og op til jernbanemuseet, og en tættere forbindelse skulle så også gerne være med til at skabe yderligere liv på havnen.

- Det er lige til at gå til, og som udgangspunkt er det også mindst lige så vigtigt for Struer som by, at en udvikling på havnen vil være med til at sikre et velfungerende liv i midtbyen og byens butikker, konstaterede Rasmus Cassøe fra CFBO.

Afstemning til april

På lidt længere sigt, er der på de foreløbige skitser til en ny udviklingsplan for havnen i Struer lagt op til, at der også kan bygges boliger på nordkajen og etableres et helt nyt område med byliv længere ude på Vralden.

- Men her ser vi langt ud i fremtiden, konstaterede Rasmus Cassøe, og efter mødet i sejlklubbens lokaler onsdag aften bliver det nu op til byrådet at få afstemt, hvad der skal ske.

Indtil videre har der været tale op et oplæg til en skitse, der skulle beskrive, hvad Struer Kommune har af muligheder på havnen.

Nu skal byrådet tage stilling til en udviklingsplan, som vil blive fremlagt på byrådets møde sidst i april.

Indtil videre har der været tale op et oplæg til en skitse, der skulle beskrive, hvad Struer Kommune har af muligheder på havnen.

Nu skal byrådet tage stilling til en udviklingsplan, som vil blive fremlagt på byrådets møde sidst i april.

På mødet onsdag aften, skulle der tages stilling til de langsigtede planer. Men der var også mulighed for at være med til at bestemme, hvad der skal ske lige her og nu. Foto: Frede Stengaard
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og den nye kommunaldirektør i Struer Kommune, Jesper Thyrring Møller (t. v.) fik nogle klare budskaber med sig hjem fra mødet, og det samme gjorde Rasmus Cassøe (t. h.) fra rådgivningsfirmaet CFBO. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig står sammen om at holde afstand

Annonce