Annonce
Lemvig

Nu skal du danse Thyborøn Trawl Dans

Marie Haslund, Will Owen og Helle Fuglsang er taget fra Nørrebro til Thyborøn for at opfinde en speciel folkedans for Thyborøn. Pressefoto

Kunstnere opfinder ny dans, som afspejler erhvervslivet i Thyborøn

thyborøn: Nu skal du danse "Thyborøn Trawl Dans".

Det er en ny dans, der bliver skabt i disse dage i Thyborøn, og hvordan kommer dansen så til at se ud? Det vil alle kunne se ved selvsyn søndag den 10. september, hvor dansen bliver præsenteret.

Det er en gruppe på tre personer, der skaber dansen, og de er allerede gået i gang med forarbejdet. De tre er kunstneren Molly Haslund, danser og koreograf Helle Fuglsang samt den amerikanske kunstner og komponist Will Owen.

- Vi kom til Thyborøn 17. august med den vision, at vi vil udvikle en enkelt dans, som er en slags moderne folkedans, der skal være inspireret af Thyborøns erhvervsliv. det vil sige, at de manuelle, fysiske bevægelser vil kendetegne de forskellige erhverv i Thyborøn, siger Molly Haslund.

Under besøget vil gruppen besøge skolen, arbejdspladser, borgergrupper og enkeltpersoner.

- Vi synes, det er vigtigt, vi er et centralt sted i det offentlige rum i Thyborøn, mens vi udvikler dansen. med praktisk hjælp fra borgerforeningen er det lykkedes at leje et stort telt, som vil være vores base. Det vil stå ved ankeret på havnen for enden af bredgade fra tirsdag 5. september og frem til afslutningsfesten 10. september. Når vi ikke er ude i byen for at samle inspiration, kan man møde os i teltet og få en snak, stille spørgsmål. Man kan blive direkte involveret, eller man kan bare få noget information og drikke en kop kaffe. Teltet skal fungere som et atelier eller værksted, hvor dansen udvikles, siger Molly Haslund.

Træffetid er mellem 13 og 17.

Selve festen og præsentationen af Thyborøn Trawl Dans er 10. september mellem 14.00 og 17.00, hvor alle gratis kan møde op og deltage. Der er kaffe og kage.

Thyborøn Trawl Dans er en del af video- og performance-projektet Meetings, som er organiseret af ET4U ved Klavs Weiss og Karen Havskov Jensen fra Nees.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce