Annonce
Struer

Nu skal endnu flere hjælpes ud i praktik og job

Jobcenter Struer får 1,8 millioner kroner ekstra fra Styrelsen for Beskæftigelse og Rekruttering til en målrettet indsats, der skal hjælpe endnu flere kontanthjælpsmodtagtere i virksomhedspraktik og i bedste fald i fast arbejde. Arkivfoto:

Jobcenter Struer nåede målet om at hjælpe 40 procent af de langtidsledige kontanthjælpsmodtagere ud i en tre måneder lang virksomhedspraktik allerede i oktober 2018

Struer: Jobcenter Struer har i 2018 haft så stor succes med at hjælpe kontanthjælpsmodtagere ud i virksomhedspraktik, at Struer Kommune har fået 1,8 millioner koner fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til et udvidet forsøgsprojekt, som skal hjælpe endnu flere i job.

- Jeg må jo give beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) ret i, at den bedste måde at afhjælpe uligheden i samfundet er at hjælpe mennesker i arbejde, hvis de er i stand til det. Så jeg kan kun være glad for, at det er lykkedes Jobcenter Struer at gøre så god en indsats, at vi nu får de 1,8 millioner kroner til at arbejde videre med projektet, siger formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF).

Struer Kommune er således en af de 15 kommuner, som er udvalgt til at arbejde videre med et projekt, som i al sin enkelhed går ud på at følge den enkelte, som har behov for hjælp til at komme i virksomhedspraktik og i bedste fald i fast arbejde, i et tæt samarbejde mellem både sagsbehandler, jobkonsulent og de enkelte virksomheder.

- Vi kan jo dokumentere, at det virker, konstaterer Dorthe Laursen, som er teamleder på Jobcenter Struer.

Det virker, når den enkelte sagsbehandler kun har et begrænset antal sager.

Under den første fase af forløbet var målgruppen begrænset, så det kun var personer, som havde været på kontanthjælp i mere end fem år, der fik et specialtilbud fra Jobcenter Struer.

Målet var at 40 procent af målgruppen skulle have været ude i en tre måneder lang virksomhedspraktik inden 31. august 2019.

- Et mål vi allerede nåede i Struer i slutningen af oktober 2018, fortæller Dorthe Laursen, som er teamleder på Jobcenter Struer.

- I fase to har vi alle kontanthjælpsmodtagere over 30 år med i målgruppen, forklarer hun.

Alt i alt drejer det sig om cirka 150.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

112

Mand sigtet for narko

Annonce