Annonce
Struer

Nu skal vi have en ny børnehave: - Det er vildt spændende

Børnene fik også lov at grave med, da der fredag blev taget første spadestik til en ny børnehave i Resen. Foto: Johan Gadegaard
Første spadestik til Resen Friskole og Naturbørnehaves nye børnehave blev fredag taget, og derefter blev der så ellers bare gravet løs. Selve byggeriet begynder efter jul.
Annonce

Resen: Fredag den 13. december 2019 er en af de dage, der bliver sat et rigtig stort kryds ved i kalenderen på Resen Friskole og Naturbørnehave.

Her blev der nemlig gravet i jorden og det til den helt store guldmedalje.

Første spadestik blev taget til stedets nye børnehave, som kommer til at ligge i forlængelse af skolen, og herefter blev gravningen så ellers givet fri, som billederne også afslører.

- Vi skal i gang med at bygge vores nye børnehave og SFO, og så skal børnene også have lov at være med til at grave, fortæller skoleleder Anita Bisgaard, som rent praktisk kan oplyse, at selve byggeriet går i gang efter jul.

Børnehaven i Resen er lige nu på cirka 180 kvadratmeter. Den nye bliver 220 kvadratmeter, mens nybyggeriet i sin helhed er 350 kvadratmeter.

- Jeg kalder det en pyramide, for det er det, det mest ligner, siger børnehaveleder Gitte Nielsen.

Et fællesareal med højt til loftet og så ellers lokaler ud til siderne.

- Der bliver plads til lige så mange børn, som vi har nu, forklarer Gitte Nielsen.

Det er vildt spændende, og jeg har faktisk lidt svært ved at være i mig selv.

Gitte Nielsen, leder, Resen Naturbørnehave

Annonce

Jubilæum oveni

- Der skal ikke bygges nyt, fordi der skal være plads til flere børn. Der skal bare være god plads til de 30 børn, vi har, tilføjer lederen af naturbørnehaven.

I det nye er der både soverum og aktivitetsrum ud over fællesarealet, for i Resen er de bare fælles om tingene.

- Vi har ikke vores børn delt op på stuer. Vi har 30 børn i en gruppe, og hvis der så er to aktiviteter en formiddag, deler vi måske børnene op i to hold med to voksne på hver eller tre på det ene og to på det andet, forklarer Gitte Nielsen.

Både hun og skoleleder Anita Bisgaard har været med helt fra begyndelsen, hvor skolen blev oprettet i 2000, og den eksisterende børnehave så kom til i 2006.

Det betyder dels, at børnehavens lokaler efterhånden er lidt slidte, og dels, at skolen til næste år kan fejre 20-års jubilæum.

Det kan den 1. august, og det er sjovt nok også der, man inderligt håber, at den nye børnehave kan stå klar til brug.

Siden begyndelsen i 2006, hvor der var cirka det halve antal børn af, hvad man har i dag i børnehaven, er tallet sådan set bare steget stødt og er nu meget konstant.

Annonce

Vildt spændende

Når børnene rykker ud af den nuværende børnehave, kommer lokalerne ind under skolen, hvor man blandt andet mangler plads til opbevaring.

De små tre millioner kroner byggeriet koster, har Resen Friskole og Naturbørnehave selv skullet finde, og det er bare stort, at det hele nu er lykkedes.

- Da jeg blev ansat, var der ingen vinduer i her (på skolelederens kontor, red.). Det var et gammelt klubhus, hvor de solgte pølser, og der var bare sort plast, fordi der ikke var kommet vinduer i endnu, fortæller Anita Bisgaard og fortsætter:

- Så er det bare fantastisk at kunne være med til det her. Det er et privilegium, for vi har virkelig fået lov til at være med til at sætte vores aftryk. - Det er vildt spændende, og jeg har faktisk lidt svært ved at være i mig selv, tilføjer Gitte Nielsen.

I Resen Friskole og Naturbørnehave kommer børnene fra både Humlum, Struer, Vejrum, Asp, Lemvig, Holstebro og Thyholm for at gå.

Og der blev gravet til den helt store guldmedalje. Foto: Johan Gadegaard
Den nye børnehave skal efter planen stå færdig næste sommer. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce