Struer

Nu sker der noget på den tomme plads i midtbyen

Det er kun en lille sluttet kreds af politikere og ansatte i den kommunale forvaltning, der kender detaljerne i alt det, der skal ske på den tomme plads mellem rådhuset og Smedegade. Men principperne er godkendt i en ny helhedsplan, og her bliver pladsen bevaret som en åben korridor fra parkeringspladserne i Smedegade og ned over rådhuspladsen til havnen. Illustration: Schønherr

Struer Kommune har afsat 15,5 millioner kroner til at få gjort noget seriøst ved den tomme plads mellem rådhuset og parkeringspladserne langs Smedegade, og arbejdet bliver sat i gang i løbet af i år.

Struer: Det er snart et par år siden, de sidste rester af Rådhuskroen blev fjernet fra bymidten i Struer.

Siden midten af maj 2016 har den åbne plads mellem rådhuset og parkeringspladserne langs Smedegade været belagt med grus og brugt til diverse arrangementer.

Nu sker der snart noget mere gennemgribende.

Indtil videre er det kun en mindre skare af politikere og embedsmænd i Struer Kommune, der kender detaljerne. Men umiddelbart inden juleferien fik byrådet godkendt den overordnede plan for, hvad der skal ske i hele midtbyen, og det ligger fast, at pladsen vil blive brugt som en ny korridor på tværs, så der bliver skabt langt bedre sammenhæng mellem hele byen og vandet på den anden side af brobuerne.

Indvielsen af det store havneprojekt og Lydens Have på den tidligere parkeringsplads mellem rådhuset og brobuerne var første skridt i bestræbelserne på at få skabt en åbning ud mod fjorden, og i løbet af de kommende par år er der afsat 15,5 millioner kroner på de kommunale budgetter til at få gjort noget seriøst ved den tomme plads over for rådhuset.

- Det er jo en stor plads, når man tager det hele med, konstaterer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), og løsningen skulle gerne være langtidsholdbar.

- Det bliver flot, forsikrer socialdemokraternes gruppeformand i byrådet, John Christoffersen, som har været medlem af følgegruppen, der har været med til at beslutte, hvordan pladsen skal indrettes, og hvad der skal ske.

Det er jo en stor plads, når man tager det hele med.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer Kommune
Den overordnede målsætning er at få skabt bedre forbindelse på tværs af bymidten, og næste skridt kunne for eksempel være en grøn forbindelse fra anlægget og ned over den nye plads, som bliver etableret i løbet af i år. Illustration: Schønherr

Kun den første

Hans byrådskolleger og alle vi andre må afvente, at planerne kommer til politisk behandling i henholdsvis teknik-, miljø- og klimaudvalget og kultur- og fritidsudvalget og senere på måneden i byrådet.

Men principperne blev afsløret, da byrådet umiddelbart inden juleferien fik godkendt en helhedsplan for hele midtbyen. En helhedsplan, som er udarbejdet i et samarbejde med arkitektgruppen Schønherr og Alexandra Instituttet.

Det overordnede mål er at få etableret fem nye korridorer på tværs af Østergade og Smedegade, så byen åbner sig ud mod vandet, og endelig er det meningen, at der skal skabes en ny og mere synlig forbindelse ud mod Kilen.

Forbindelsen fra kirken og ned over den åbne plads mellem rådhuset og Smedegade er blot den første.

Næste skridt kunne for eksempel være en grøn forbindelse fra anlægget og ned til lystbådehavnen eller fra musikskolen og Folkets Hus på Tegltorvet og ned under brobuerne til den nye havnefront, som blev indviet med så stor succes i 2018.

0/0
Annonce
Struer

Lokoførerne har fået et ultimatum: Flyt til Esbjerg, Fredericia eller Aarhus, hvis du vil beholde jobbet

112

Opdateret: Voldsom trafikulykke - 13 kvæstede, heraf tre alvorligt

Struer For abonnenter

Politikere om helhedsplanen: Vi er mere end klar på at lytte til jer

Struer

Plejepersonale til politikere: Kom med en nødplan ellers ender det galt

Struer For abonnenter

De gjorde forskellen, da Kristian ikke magtede at leve mere

Struer

Smerter tvinger hende til at sælge butikken

Struer For abonnenter

Specialområdet står for skud i ny helhedsplan: Nogle tåler altså ikke at blive presset mere

Struer

Orla Østerby kan score på fremgang

Struer

De ældre lades i stikken: Mangler otte ansatte for at få vagtplanen til at gå op

Annonce