Annonce
Lemvig

Lemvig bys mest søgte parkeringsområde: Nu starter arbejdet på Engen

Når arbejdet er færdigt, vil der være lige så mange parkeringspladser som i dag, men de vil være bredere. Illustration: Lemvig Kommune
Lemvig bys mest søgte parkeringsområde skal lægges om - maskinerne rykker ind på mandag

Lemvig: Trafikanterne kan se frem til nogle uger med trængsel på parkeringsområdet Engen i Lemvig. Pladsen skal nemlig lægges om, og derfor rykker de store maskiner ind på pladsen allerede fra på mandag. Arbejdet udføres i etaper, så derfor vil der under hele arbejdet været muligt at køre og anvende parkeringspladserne på stedet.

Området har fået kritik på grund af snævre parkeringspladser og en tæt trafik. Derfor har kommunen i samråd med de erhvervsdrivende i området udarbejdet projektet, der på samme tid skal forskønne området og give bedre plads.

- Når arbejdet er færdigt, vil der være samme antal p-pladser som i dag, siger arkitekt Kristine Løser, Lemvig Kommune.

Trafikken vil fortsat få mulighed for at køre rundt om parkeringspladsen i en ensrettet retning, men som noget nyt bliver indkørslen til parkeringsarealet vendt i to af de fire tilfælde. Det sker i et forsøg på at undgå en del af den trafik, der i dag cirkulerer rundt på arealet for at komme om til indkørslen på ny. Nyt er også, at der bliver opstreget et gangareal ved siden af vejbanen, så handlende i Kvickly kan færdes sikkert med indkøbsvogn, når de skal tilbage til deres biler. Og så bliver der ladestandere til el-biler på parkeringsarealets østside.

- Her forbereder vi området til, at der med tiden kan opsættes endnu flere ladestandere, siger Kristine Løser.

Når arbejdet på mandag går i gang, bliver det den vestlige halvdel af Engen, der først skal renoveres. Når man er færdig med at rydde, genetablere og lægge asfalt, fortsætter håndværkerne med etape 2, der er pladsens østlige halvdel. Her gentager man arbejdet, inden man afslutningsvis opstriber området og laver den sidste finish. Derefter er Engen i princippet færdig, men håndværkerne fortsætter med at renovere stien og pladsen mellem Kvickly og Frederiksgade. Det skal de bruge yderligere fire uger på.

- I slutningen af oktober regner vi med at være færdige med selve parkeringspladsen, siger Kristine Løser.

Da vil der være en ny plads med 162 parkeringspladser, der alle er blevet 2,4 meter brede og dermed give yderligere 30 centimeter plads pr. bil. Området vil være kantet af bede med stedsegrønne planter, men også med mulighed for siddepladser. Desuden er pladsen forberedt til julebelysning inden den kommende sæson.

Annonce
I uge 35-38 arbejdes med det grønne felt. I ugerne 39-44 fortsætter håndværkerne med at renovere det lille felt, inden de afslutter i ugerne 45-48 med det blå felt, der er stiforbindelsen til Frederiksgade.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mobile fabrikker over hele verden

Annonce