Annonce
Struer

Ny aftale: Lommeregneren afgør om der er penge på vej til et bedre arbejdsmiljø i hjemmeplejen

Om en måneds tid vil byrådspolitikerne i Struer Kommune få bedre overblik over den kommunale økonomi i 2022. Tirsdag aften indgik Kommunernes Landsforening og regeringen et forlig, som udstikker rammerne for, hvor mange penge, der er til rådighed til eksempelvis en forbedring af arbejdsmiljøet i den lokale hjemmepleje. Foto: Morten Stricker
Struer Kommune har udsigt til en forhøjelse af den kommunale serviceramme på cirka seks millioner kroner efter aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen. Men der er endnu ikke sat tal på, hvordan pengene skal fordeles.

Struer:  Tillidsrepræsentanten for hjemmehjælperne i den kommunale hjemmepleje i Struer Kommune, Nanna Humle Smed, efterlyser flere kolleger og en nemmere adgang til at hente vikarer ind, når det brænder på.

Politikerne i byrådet erkender, at antallet af langtidssyge er alt for højt, og langt de fleste af de langvarige sygemeldinger er udløst af stress, depressioner og psykiske problemer.


Annonce

Vi får et lille løft i servicerammen på 1,4 milliarder kroner. I Struer Kommune betyder det et løft på cirka seks millioner kroner, og som det ser ud, dækker det nogenlunde det demografiske træk vi får på økonomien, efterhånden som vi får flere og flere ældre i kommunen.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S), Struer Kommune


Nu har Struer Kommune fået den første pejling af, om der vil være penge til at opfylde hjemmehjælpernes ønske om flere kolleger og et generelt løft i ældreplejen.

Kommunernes Landsforening og regeringen indgik tirsdag aften en kommuneaftale, som udstikker rammerne for den kommunale økonomi i 2022.

- Vi får et lille løft i servicerammen på 1,4 milliarder kroner. I Struer Kommune betyder det et løft på cirka seks millioner kroner, og som det ser ud, dækker det nogenlunde den ekstra udgift vi får, efterhånden som vi får flere og flere ældre i kommunen, vurderer borgmester Niels Viggo Lynghøj (S).

I regnemaskinen

Borgmester understreger, at byrådets politikere endnu ikke kender de reelle tal.

- Vi får en orientering i dag og en pejling på resultatet om en uges tid. Men tallene kender vi først, når de har været inde regnemaskinen ovre i Finansministeriet, forklarer Niels Viggo Lynghøj.

'Fordelingen af pengene kan han heller ikke sige så meget om endnu.

- Pengene skal gå til den generelle service i kommunen. De er ikke øremærket til eksempelvis ældreområdet. Så det er alt sammen noget, vi kommer til at diskutere under de kommunale budgetforhandlinger til august, fortæller borgmesteren og påpeger en mangel i den nye kommuneaftale.

- Kommunernes Landsforening fik ikke opfyldt et ønske om flere penge til det specialiserede socialområde. Penge, der blandt andet skulle bruges på bedre forhold for de handicappede, anbringelser af børn og andre specialopgaver, som vi har fået ansvaret for i kommunerne, forklarer Niels Viggo Lynghøj.

Annonce

Må skrue ned for retorikken

Venstres gruppeformand i byrådet, Mads Jakobsen (V), afventer også de konkrete tal, inden han kan vurdere konsekvenserne for økonomien i Struer Kommune.

- Vi har før fået nogle ubehagelige overraskelser, når vi har fået en lind strøm af tal hen over sommeren. Så det er svært at sige så meget lige her og nu, mener han.

- Men vi må konstatere, at det specialiserede socialområde stadigvæk være under pres, bemærker han og opfordrer social- og indenrigsminister Astrid Kragh (S) til at skrue lidt ned for retorikken.

- Vi har fået kritik ude i kommunerne for vores håndtering af det specialiserede socialområde, og vi ville da hellere end gerne gøre det bedre. Men når der stadigvæk ikke kommer penge med i kommuneaftalen, så bliver det lidt svært, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Christian Eriksen er stabiliseret efter kollaps på banen: - Flere spillere og tilskuere græd

Kultur For abonnenter

Håndsprit står klar til festival: - Det er mere sikkert her end i Bilka

Kultur

Bogbussen kører igen til august

Annonce