Holstebro

Ny biograf rykkes lidt mod øst

Skitsen af den kommende Scala-biograf i Enghaven, som politikerne i næste uge tager stilling til. Og herunder at facaden rykkes 1,5 meter længere mod øst. Skitse: Lokalplan 1159

Der lægges op til, at ny biograf i Enghaven får facade 1,5 meter længere mod øst - og indgangsparti bliver i den sydøstlige hjørne, så der bliver plads til mere frirum ind mod byen og dermed bedre sammenhæng.

HOLSTEBRO: Kommunen fastholder i princippet den placering af en ny biograf på Enghaven, som flere butiksejere har kritiseret. Dog med den tilpasning, at den nye Scala-biograf bliver flyttet 1,5 meter længere mod øst, og samtidig ligger det fast, at foyer og indgang bliver i det sydøstlige hjørne.

Det fremgår af den indstilling, som ligger fra forvaltningen, inden Teknisk Udvalg skal tage stilling til lokalplanen.

Det er A2 Arkitekterne, som er arkitekter på den nye biograf, som har foreslået, at bygningen flyttes 1,5 meter mod øst. Det er sket i en henvendelse 3. januar - altså efter høringsperioden, hvor flere butiksejere frygtede, at biografen fik en død bagside med en form for baggård over mod ejendomme i Nørregade.

Det fremgår, at foyer og indgang bliver i det sydøstlige hjørne - og at baldakiner og solafskærmning må gå halvanden meter ud over byggelinjen. Desuden bliver det i lokalplanen skrevet ind, at bygningen højest må være 2100 kvadratmeter. Og at der ikke må bygges i hele det 2500 kvadratmeter store byggefelt.

Mogens Pedersen ejer Nørregade 12 og 14 (tidligere Nordea og Fætter BR), og han er tilfreds med tilpasningen.

- Det vigtigste for mig er, at indgangen bliver fra sydøst, så der bliver plads til café og ophold mod syd og ind mod Nørregade. Og så biografen ikke bliver en lukket kasse over mod Sinnerup-bygningen, siger Mogens Pedersen, som var en af hovedkræfterne bag planen om et butikscenter i Enghaven.

- Hvis indgangen til biografen var fra nordøst, kunne den lige så godt ligge ved Badeland. Min indsigelse har været et forsøg på et konstruktivt indspark, så vi sikrer, at byen og biografen hænger sammen, siger Mogens Pedersen.

Han overtog de to bygninger i Nørregade fra byggefirmaet A.Enggaard, da Enghavecentret faldt til jorden, og biografen kommer til at ligge cirka 12 meter fra hans skel.

- Det giver luft nok, siger Mogens Pedersen.

- Hvis indgangen til biografen var fra nordøst, kunne den lige så godt ligge ved Badeland. Min indsigelse har været et forsøg på et konstruktivt indspark, så vi sikrer, at byen og biografen hænger sammen.

Mogens Pedersen, ejer af Nørregade 12 og 14

Må ikke bakke

Politiet vil ikke acceptere bakkende sættevogne i et område med byrum og torve, og det kommer nu til at stå i lokalplanen, at varegårde skal placeres, så der ikke bakkes i offentligt område.

Både foreningen By&Land og Naturfredningsforeningen frygter især, at træer ryddes i området og herunder træer, hvor der formentlig lever flagermus.

Kommunen understreger, at sunde træer så vidt muligt bliver bevaret på de nye opholdspladser, og vurderer, at der ikke er flagermus i de træer, som skal fældes for at give plads til bygningen.

Beboere i Sct. Pouls Have ved Danmarksgade er generelt tilfredse med de ændringer, som er på vej ved den gamle udslidte parkeringsplads.

Blot er beboerne, som har udsigt over Enghaven, betænkelige ved, hvis et op til 20 kvadratmeter stort skilt på bygningen bliver en blinkende skærm med skiftende reklamer.

I øvrigt fremgår det, at facaden på bygningen skal være brudt op i forskellige felter - og ikke én stor facade uden vinduer. Der er en samarbejdsaftale mellem kommune og Scala om udformningen af byggeprojektet, som i den sidste ende skal formelt godkendes af kommunen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Lemvig

Landsbyhøjskole for 24. gang: En uge med et hav af aktiviteter

Sport For abonnenter

Fra nummer 40 til nummer 1: Og sæsonens bedste spiller er...

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Lemvig

Godt nyt til beboere i kommunens landsbyer: Spring gratis på bussen

112

35-årig tiltalt i voldtægtssag: Tippede selv skolen under falsk navn

Annonce