Annonce
Rejser

Ny bog: Bliv klogere på Amman

Annonce

Amman, Jordans hovedstad, kommer langt nede på listen over storbyer, danske rejsende besøger, så på den baggrund kan det måske undre, at Saliha Marie Fetteh har valgt at udgive en bog, "Alle veje fører til Amman", om netop den by. Der er da heller ikke tale om en traditionel rejseguide, som ville have et begrænset publikum, men en uhyre indsigtsfuld bog om groft sagt alle facetter af dagliglivet i Amman.

Det nærmeste, bogen kommer en guide, er en gennemgang af byens forskellige kvarterer, shopping og noget om, hvordan offentlig transport fungerer. Ellers er det emner som affaldskulturen, de etniske grupper i byen, tjenestepigerne, homoseksualitet, graden af ytringsfrihed, numsespulere (toiletforholdene), graffiti, religion, årets gang i Amman, maden (med opskrifter) og meget, meget mere, der med en let og uhøjtidelig pen tages under behandling.

Forfatteren er uddannet folkeskolelærer, cand.mag. i mellemøststudier og ansat som underviser i arabisk på VUC i Odense. Hun er desuden foredragsholder, debattør og blogger. Siden 2015 har hun pendlet mellem Odense og sit hjem i Amman.

"Alle veje fører til Amman - Mødet med en mangfoldig by", forlaget Historia, 225 sider (illustrerede), vejl. udsalgspris 269,95 kroner. /thor

Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce