Annonce
Erhverv

Ny borgergruppe vil kæmpe for læge på Thyholm

Borgergruppe vil kæmpe for en læge eller to på Thyholm i fremtiden. Arkivfoto: Johan Gadegaard

En gruppe borgere på Thyholm er gået sammen om at arbejde for at få en privatpraktiserende læge tilbage til Thyholm, til den klinik, der lige nu drives af Falck Lægehuse.

Thyholm: Der er dem, der handler, og så er der dem, der ikke handler. John Vangsgaard er en af dem, der handler. Sammen med en gruppe af borgere fra Thyholm og omegn har han været med til at skabe gruppen 'Ny læge på Thyholm', som har netop det til formål: At få skaffet en privatpraktiserende læge eller to til klinikken i Hvidbjerg.

Lægeklinikken blev per 1. april overtaget af Falck Lægehuse og blev dermed til en udbudsklinik, da det ikke var lykkedes at få en eller to privatpraktiserende læger til at overtage efter den afgående læge. Der har de seneste par uger været en del snak om kritik af måden, hvorpå Falck Lægehuse drev stedet, og uanset hvad, så håber de fleste stadig på, at en privatpraktiserende læge i fremtiden kan overtage klinikken fra Falck Lægehuse.

- Vi vil vise en proaktiv vilje, det er det, idéen er funderet på. Der er hverken tale om partipolitik eller noget, det er denne sag for vigtig til, siger John Vangsgaard.

Befolkningen her hungrer efter den praktiserende læge, som vil slå sig ned i klinikken, og som siger "I kan regne med mig".

John Vangsgaard, medlem af 'Ny læge på Thyholm'

Lokalråd og video

Borgergruppen består af seks-syv borgere, og de har allerede to klare idéer, de vil forsøge at føre ud i livet. Den ene er en video, direkte målrettet praktiserende læger. Videoen skal ses som en slags reklamefilm for Thyholm-området og skal gøre praktiserende læger interesserede i at være læge i området.

Den anden idé er at skabe et lokalråd under lægehuset. Uden medbestemmelse over klinikken, men med vilje til at få en ny læge til at føle sig velkommen i lokalsamfundet.

- Når en ny læge en dag ankommer med sin bagage, hvorend det så er fra, så står de på bar bund med et ydernummer og nogle rammer til en velfungerende lægepraksis. Men de har intet umiddelbart kendskab til lokalsamfundet, til aktiviteter i området og så videre, siger John Vangsgaard.

Lokalrådets rolle bliver derfor at være et slags bindeled for en ny læge, som kan hjælpe med netværk, kontakter og måske vigtig historik fra området. Begge ting noget, som borgergruppen håber, vil åbne privatpraktiserende lægers øjne for det at være læge i et lille lokalsamfund.

- Befolkningen her hungrer efter den praktiserende læge, som vil slå sig ned i klinikken, og som siger "I kan regne med mig". Som kan genetablere den tryghed, der lidt er forsvundet nu.

Annonce

At gøre noget

13. september inviterer 'Ny læge på Thyholm' til borgermøde i Midtpunktet, hvor de håber, at brugerne af klinikken i Hvidbjerg vil komme. Her vil der være mulighed for at stille spørgsmål, byde ind med idéer eller aktiviteter eller andet, der kan hjælpe med at skrabe penge sammen til reklamevideoen. Til mødet er også lokalpolitiker Steen Jakobsen (V), der sidder i regionsrådet, og han synes, at initiativet er en glimrende idé.

- Jeg tænker, at det er rigtig positivt, for det mest optimale er jo en privatpraktiserende læge. Det er rigtigt set af dem, at hvis man vil have praktiserende læger derop, så må man gøre noget for det, lyder det.

Om en reklamevideo og et lokalråd er nok til at lokke en læge til Thyholm, kan man kun gætte sig til. Men både for borgergruppen og for Steen Jakobsen handler det også om bare at prøve noget.

- Videoen skal plantes i medier, hvor lægerne har deres faglige færden. Om det er nok, ved jeg ikke, men forhåbentlig kan den sikre opmærksomhed på vores område. På denne måde får lægerne en chance for at se, om de kan se sig selv være her, siger John Vangsgaard.

- Alternativet er jo at gøre ingenting, så jeg synes det er fint, at man prøver på noget. Man kan i hvert fald ikke ødelægge noget ved at forsøge at rekruttere på den måde, siger Steen Jakobsen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

SOSU-hjælpere er en mangelvare i fremtiden, men: Line uddanner sig på 17 uger og med fuld løn

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Føler du dig tryg ved, at lægevagten er der, når du har brug for hjælp?

Sport For abonnenter

Breddehåndbolden ruller igen efter corona: - Aner ikke hvad de andre hold kommer med

Lemvig

42-årig sigtet for voldtægtsforsøg: Gik frivilligt med til at forlænge fængsling

Holstebro

Tyve tog to timer om at stjæle 45 opvaskemaskiner og tørretumblere: Det værste er, at de stjal to bestemte hvidevarer

Lemvig

Din varmeregning stiger: Næsten 1600 kroner mere om året

Debat For abonnenter

Manden har jo ret - vi får for lidt

Erhverv

Åbent Landbrug skal tage livet af skræmmekampagner

Holstebro

Finn samler på en ting, vi allesammen har gået med i lommen: - Der er mange samlere, der køber bare for at købe

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Kultur

De Frivilliges Hus blev indviet: 'Den arkitekt skulle have brækket sin blyant...'

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Lemvig

Det kræver fuld koncentration: Yoga ude på vandet giver en ekstra dimension

Annonce