Annonce
forside

Ny forening stiftet i Vejle: Her siger de helt og aldeles nej til alkohol

Det var i denne bygning - Vejles metodistkirke - at Danmarks Afholdsforening blev stiftet i 1879. I august blev den nye Danmarks Totalafholdforening stiftet i samme bygning. Arkivfoto: Benny Finderup
Medlemmer af Danmarks Afholdsforening har stiftet Danmarks Totalafholdsforening. De er ikke tilfredse med, at den gamle forening optager medlemmer, der napper et glas i ny og næ.
Annonce

Vejle: Danmarks Totalafholdsforening har set dagens lys i Vejle. Den er startet af medlemmer af Danmarks Afholdsforening, som i længere tid har været utilfredse med, at ikke-afholdende medlemmer blev optaget i foreningen.

Danmarks Afholdsforening blev stiftet for 140 år siden i Metodistkirken i Vissingsgade i Vejle. Foreningen fungerer stadig den dag i dag og har en enkelt lokalafdeling i Nordjylland.

Jens Peter Lauge Giversen fra Esbjerg er medlem og var i august med til at starte Danmarks Totalafholdsforening i de samme lokaler som for 140 år siden, som et modsvar til den eksisterende forening.

- Danmarks Afholdsforening er officielt afholdende og bruger afholdsløftet, men de optager også ikke-afholdende medlemmer. Det har længe bedrøvet og forvirret mange medlemmer, og udadtil virker det forvirrende, vildledende og afsporende, siger Jens Peter Lauge Giversen, som er midlertidig formand i den nye bestyrelse.

På opfordring fra andre medlemmer var han derfor i august med til at starte genstifte Danmarks Afholdsforening sammen med en lille gruppe af andre medlemmer. Den nystiftede forening har fået Danmarks Totalafholdsforening og har en landsdækkende alkoholrådgivning.

Annonce

Meget er ikke på plads

Den nye forening har endnu ikke styr på antallet af medlemmer, og der er heller ikke fundet nye lokaler. Men der er styr på den nye bestyrelse og på foreningens budskab.

- Vi har valgt en bestyrelse, og vi har vores værdier på plads. Et totalt nej til alkohol, siger Jens Peter Lauge Giversen.

Selvom den nye forening er et form for modsvar, er det ifølge Jens Peter Lauge Giversen ikke ment som fordømmende mod den eksisterende forening.

Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce