Annonce
Holstebro

Ny forvirring: S-minister vil bevare avlsdyr – S-ordfører vil aflive alle mink

Hvad vil socialdemokraterne? Skal alle mink aflives og ende her i massegrave eller forbrændingsanlæg? Det kan ingen rigtigt finde ud af. Forvirringen fortsætter. Foto: Morten Stricker
Annonce

Holstebro: ”Psykisk terror”, har formanden for Holstebro Pelsdyravlerforening kaldt fødevareminister Mogens Jensens 11.time-forslag om at bevare 56.000 avlsdyr.

”Utilstedelig zigzagkurs”, har Venstres medlem af Miljø- og Fødevareudvalget, Thomas Danielsens sagt.

Og indignationen over regeringens håndtering af mink-situationen tager kun til i styrke, efter Politiken torsdag sidst på formiddagen skriver, at Socialdemokratiets fødevareordfører Anders Kronborg siger det stik modsatte - et halvt døgn efter til P1 - nemlig at alle mink skal aflives.

- Det er stærkt problematisk. Jeg har aldrig set noget lignende, siger Thomas Danielsen.

Det har ikke været muligt at træffe hverken fødevareminister- eller ordfører for en kommentar, men i et Tweet torsdag klokken 12.52 skriver Mogens Jensen: "Medier skriver, at muligheden for at bevare en genetikbank på 56.000 dyr er et forslag fra regeringen. Det er IKKE korekt. Vi har spurgt myndighederne efter anmodning fra andre patier i forhandlinger. En genetikbank på 56.000 mink er ikke en farbar vej for branchen."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce