Erhverv

Ny hifi-producent vil bygge anlæg i Struer

Steenssen er et helt nyt mærke inden for god lyd til hjemmet. Det østjyske firmas soundbar til tv går som varmt brød i Taiwan. Nu får direktør Frederick Rickmann hjælp til at skabe vækst hos Sound Hub Denmark i Struer. Foto: Anders Trærup

Tv-lyd fra Steenssen går som varmt brød i Asien. Nogle af anlæggene skal i fremtiden produceres i Struer.

STRUER/HORSENS: En god tv-oplevelse handler ikke kun om billedet. Og god lyd betyder for mange, at de investerer i en soundbar.

Et kig på elektronikhjemmesiden Wupti.com viser, at der findes 46 forskellige produkter at vælge imellem: Tre fra Sony, tre fra Samsung, to fra Philips og hele 14 modeller fra Steenssen. Øh, hov - vent! "Steenssen"? Det lyder dansk - hvad er nu dét for noget?

- Vi producerer soundbars og computerhøjttalere til den populære del af forbrugermarkedet. Produkterne er oprindeligt udviklet til Asien, hvor mange har nogle ringe lydanlæg. Vi ønsker, at de skal udvikle deres egen kultur - at de bedre kan høre deres eget sprog, for eksempel - ved at frembringe meget fin lyd og gøre den tilgængelig prismæssigt, fortæller stifteren af Steenssen, som har base i Horsens og et stort lager i Aabenraa.

Stifteren? Så er det nok ham, der hedder Steenssen, tænker man vel.

Men nej, han hedder Frederick Rickmann og trods det tyske efternavn er han skotte og taler østjysk med en charmerende, blød accent. Og produkterne bliver fremstillet i Kina.

- "Made in Denmark" er virkelig et kvalitetsstempel i Taiwan, hvor vi sælger allermest, så vi havde brug for et navn, som signalerer noget nordisk. Det gør "-sen"-navnene, forklarer Frederick Rickmann om firmanavnet, der er lige så danskklingende som "Jacob Jensen", "Peter Bang" og "Svend Olufsen".

Vi er på vej ind på det japanske marked, og for dem vil det være noget helt særligt, hvis vi kan levere anlæg, som er "made in Denmark".

Frederick Rickmann, stifter af Steenssen
Steenssen lyder så dansk som Jensen og Olufsen. Det er også meningen, for det er et navn opfundet for at signalere det danske ophav. Manden bag Steenssen hedder Frederick Rickmann og er født i Skotland. Foto: Anders Trærup

Får hjælp til vækst

Frederick Rickmann blev uddannet arkitekt i 1970'erne og har brugt et langt arbejdsliv på at arbejde med lækkert design. Først i 2016 stiftede han Steenssen, og erfaringen afspejler sig i den lækkert designede soundbar, som trods sin beskedne størrelse har en imponerende lyd.

- Vores soundbar har en rigtig god bas. Det får man ved at holde på lyden så længe som muligt i nogle snørklede gange inde i boksen - lidt som i en fagot, som man kender fra symfoniorkestret, forklarer han og skruer op for en omgang disko, så folk omkring os begynder at rømme sig, mens det store, tomme lokale genlyder af dunkende basrytmer.

Vi er i Sound Hub Denmark, et helt nyt iværksættermiljø for lyd-iværksættere. Det er i Struer, "Lydens By" (ja, hvor ellers?), og så er det endda i Bang & Olufsens gamle fabriksbygning. Tættere på kernen af Struer og dansk lydhistorie kommer man ikke.

- Jeg har ret godt styr på mine produkter, men jeg har brug for rådgivning til udvikling af det forretningsmæssige. Derfor blev jeg en del af Accelerace-forløbet hos Sound Hub Denmark, fortæller Frederick Rickmann.

Struer åbner døre i Japan

Det har givet en helt konkret kontakt til Struer-virksomheden CIM-PrintTronic, som er specialist i printplader og bygning af elektronik, og som i øvrigt selv er vokset ud af skyggen fra Bang & Olufsen.

- Steenssen får god kvalitet fra fabrikken i Kina. Det er dygtige og erfarne håndværkere. Men vi er på vej ind på det japanske marked, og for dem vil det være noget helt særligt, hvis vi kan levere anlæg, som er "made in Denmark". Det er forfriskende, hvis vi kan bruge traditionerne fra Danmark - og ikke mindst her fra Struer - til at nå ud til nye generationer og nye markeder. Så vi undersøger muligheden for at flytte noget af produktionen til Struer, siger Frederick Rickmann.

Foreløbig beskæftiger Steenssen fem mand i Danmark, seks medarbejdere i Taiwan og 100 mand i Kina. Frederick Rickmann bor i Horsens, hvor han har sit hovedkontor. Det er der ikke planer om at lave om på, men med nye motorveje er der jo heller ikke så langt til Struer, hvis det lykkes at få gang i en ny lydfabrik.

Læs mere om det nye danske hifi-mærke på www.steenssen.club

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce