Annonce
Lemvig

Guider til lokalområdet eller hobbyer søges: Ny hjemmeside skal matche turister og lokale

Lokale guider skal fortælle turisterne om deres lokalområde. Pressefoto
Søger lokale guider, der brænder for lokalområdet eller vil fortælle om en hobby

Lemvig: En turistguide, der brænder for sit emne, kan gøre en ellers kedelig oplevelse helt fantastisk. Derfor har Lemvigeren Anders Helligsøe sammen med Morten Mortensen, Ringkøbing, udviklet en ny hjemmeside, der skal gøre det lettere for lokale guider at komme i kontakt med turister. Guiden kan være en surfer, der sætter en eftermiddag eller aften af for at lære turisterne grundtrickene. Det kan være naturelskeren, der viser turisterne nogle af sine yndlingsteder i området. Eller det kan være biavleren, der fortæller om sin hobby.

Den slags guider kan være svære at finde, når man kommer til et nyt område som turist, men den nye hjemmeside weguideyoulocal.dk, skal gøre det lettere.

- Hvis de så samtidig kan tjene lidt på at være guide, er det jo helt fantastisk, siger Morten Mortensen, der har været direktør i tøjkoncernen Bestseller og senest har udgivet en bog.

Sammen med Anders Helligsøe fra Lemvig har han skudt penge i udviklingen af netplatformen.

- Nu skal ideen prøves af. Vi starter her i Vestjylland, fordi det er her, vi bor, men platformen skal være landsdækkende, forklarer Morten Mortensen.

Platformen skal ikke bare sætte turister sammen med guider. Den skal også være med til at skabe et fællesskab for guider, hvor de udveksle erfaringer og blive dygtigere.

- Vi synes, at det skal blive et håndværk at være guide, et håndværk du enten kan tjene lidt penge på ved siden af dit arbejde eller blive dit fuldstidsarbejde, siger Morten Mortensen.

I Plesnerhus i Ringkøbing har "We guide you local" fået et kontor, hvor Anders Helligsøe skal være daglig leder. Her skal der arbejdes på at finde de lokale ildsjæle, der kan se sig selv som guider for turister.

- I Vestjylland er der jo allerede masser af turister, men vi mangler at finde alle guiderne. Derfor er vi ved at kontakte lokale foreninger, der kunne tænke sig at fortælle turister om deres arbejde. Vi skal give gæsterne så gode oplevelser, at de kommer på besøg igen og giver deres venner og naboer lyst til at komme her, forklarer Anders Helligsøe.

Arbejdet med at skaffe guider er kun lige begyndt.

- Vi er inde i en opstartsfase, men vi tror på ideen. Vi synes selv, at vi har skabt en spændende platform, hvor det vil være overskueligt at finde gode guider i et bestemt lokalområde. Med tiden håber vi at skabe et fællesskab for guider, siger Anders Helligsøe.

For at platformen skal kunne fungere, skal de guider, der er med, betale en vis procentdel af deres honorar.

Annonce
Der er masser af turister i Vestjylland, men det gælder om at finde de engagerede mennesker, der gerne vil være turist-guider, mener Anders Helligsøe, en af initiativtagerne til "We guide you local". Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce