Annonce
Danmark

Ny jysk energikæmpe præsenterer endnu et flot regnskab

Der er nu så godt styr på fusionen mellem SE og Eniig, at topchef Niels Duedahl er parat til årlige milliardinvesteringer på tele- og energiområde. Niels Duedahl var inden fusionen administrerende direktør i SE. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Energi- og telekoncernen Norlys, der er resultatet af en fusion mellem SE og Eniig, har haft økonomisk medvind siden sin fødsel. Fredag præsenterede virksomheden et flot halvårsregnskab.
Annonce

Erhverv: Samarbejdet mellem SE og Eniig, der i sidste år fusionerede og blev til Norlys, bærer indtil videre frugt.

Mens energi- og telekoncernen, der har hovedsæde i Silkeborg, i maj præsenterede et stort overskud i årsrapporten for 2019, har virksomheden nu fremlagt endnu et flot regnskab.

Det gælder halvårsregnskabet for 2020, der viser et overskud før skat på 104 millioner kroner. Det er 13 millioner kroner mere end budgetteret, oplyser økonomidirektør i Norlys Gert Vinther Jørgensen i en pressemeddelelse.

Desuden slår virksomheden sit eget budget på bruttoresultatet, der dækker over driftsresultatet før afskrivninger. Det lander på 950 millioner kroner mod forventede 870 millioner kroner.

Norlys

  • Norlys er et andelsselskab med 709.000 andelshavere og 2.500 ansatte.
  • Det blev skabt i 2019, da tele- og energivirksomhederne SE og Eniig fusionerede.
  • SE og Eniig præsenterede første gang planerne om en fusion i oktober 2018.
  • I juni sidste år godkendte Konkurrencerådet fusionen.
  • Målet er ifølge Norlys at sikre stabil el, naturgas, tv og internet til alle.
  • Norlys har lovet, at fusionen fra næste år vil sikre synergier for mindst 250 millioner kroner årligt.
  • Samtidig skal der investeres markant i årene frem. Blandt andet i den grønne omstilling, som Norlys i høj grad kommer til at bidrage til.
  • Hovedsædet ligger i Silkeborg, men virksomheden har afdelinger mange steder i Jylland samt i Ringsted og København. Hele elforsyningsdelen har hjemme i Esbjerg, hvor SE tidligere havde hovedsæde.

- Vi er rigtig godt tilfredse med de gode takter, vi ser, og integrationen til Norlys skrider planmæssigt fremad, udtaler Gert Vinther Jørgensen i pressemeddelelsen og understreger, at virksomheden er godt på vej til at levere helårsbudgettet for 2020.

- Det er et vigtigt skridt på vejen til at levere på fusionen, udtaler økonomidirektøren.

Til netmediet FinansWatch siger Norlys' topchef, Niels Duedahl, at der nu er så godt styr på fusionen, at han er klar til at skyde 10 milliarder kroner i tele- og energiinvesteringer frem mod 2025.


Vi er rigtig godt tilfredse med de gode takter, vi ser, og integrationen til Norlys skrider planmæssigt fremad.

Gert Vinther Jørgensen, økonomidirektør i Norlys


Det sker som led i Norlys' mål om at sikre stabil el, naturgas, tv og internet til alle.

Desuden har Norlys' lovet sine samtlige 709.000 andelshavere hurtigere internet inden udgangen af 2023. I forbindelse med halvårsregnskabet melder energikæmpen, at koncernens fibernet er åbent både i Midtjylland, Nordjylland og Syd- og Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig

Efterårsmarked er også aflyst

Annonce