Struer

Ny kulturfestival til Struer i 2019: Har du en idé?

Aquasonic i Folkets Hus var et af de projekter, der sidste år fik støtte fra kultursamarbejdet i regionen. Arkivfoto: Ole Mortensen

Struer: Europæisk Kulturhovedstad i Aarhus 2017 var en stor succes. Så stor, at Region Midtjylland nu laver en ny kulturfestival, der vil finde sted i alle regionens 19 kommuner i juni næste år. Projekterne, der skal være en del af festivalen, skal komme fra kommunerne selv, og derfor har kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune nu afsat 100.000 kroner til begivenheden.

De 100.000 kroner kan søges af foreninger, kulturinstitutioner, skoler, dagsinstitutioner med mere, der vil lave et projekt til den nye kulturfestival.

- Europæisk kulturhovedstad gav 764 procent igen på de investerede kroner, som Struer Kommune lagde i projektet sidste år. Med denne kulturfestival er vi med til at sikre, at der sker noget her i kommunen, så både turister og mulige tilflyttere ser, at Struer er en by med gang i, siger udvalgsformand Lars Møller Pedersen (A).

Temaet

Temaet for kulturfestivalen og de tre spor har følgende understøttende beskrivelser, skriver Struer Kommune i en pressemeddelelse:


  • Børn og unge fokuserer på den gruppe, som skal løfte udviklingen i fremtidens samfund og koncentrerer sig om at inspirere, slippe fantasien løs og genopdage verden med friske øjne
  • Land og by arbejder med Region Midtjyllands store spændvidde, fra nære landsamfund til pulserende storbyer. Her leger vi med kontraster og forskelligheder i natur og kultur og genopdager både muligheder og udfordringer i det hele
  • Bud på fremtiden tager en tidsrejse, der genopdager både fortid, nutid og fremtid og undersøger, hvilke udfordringer, der venter os, og hvordan vi kan løse dem

Genopdag

Kulturarbejdet på tværs af regionen har fået navnet Europæisk Kulturregion, og er en to-årig projektperiode, der afsluttes med kulturfestivalen i juni næste år. Temaet hedder "Genopdag/rediscover", og har tre spor: Børn og unge, land og by samt bud på fremtiden. Alle projekter, der søger om støtte, bør derfor være indenfor et af de emner, oplyser Lars Møller Pedersen.

- Vi vil gerne understøtte de projekter og idéer, der er ude i kommunen, men som måske skal have et lille skub i form af en økonomisk håndsrækning.

Struer Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at der ikke er noget fast skema, man skal udfylde for at kunne ansøge om penge fra puljen, men at det maksimalt bør fylde en A4-side, et budget og en beskrivelse af arrangementet. Deadline for ansøgning er 9. januar, og kultur- og fritidsudvalget vil udvælge støttemodtagerne på et udvalgsmøde i februar næste år.

- Vi kommer til at vurdere modtagerne udfra, hvordan projekterne passer ind i temaet for festivalen. Det her er en generel satsning for at få skabt især noget ungekultur, så vi sikrer, at kunst og kultur og andre kreative fag er noget, som børn og unge opdager tidligt i livet, siger Lars Møller Pedersen.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Struer

Flere og flere melder sig syge

Struer For abonnenter

Han glæder sig til at udvikle Struer Energi Park

Struer For abonnenter

Christian efterlyste et job i fyldt kantine: Sådan går det i dag

Struer For abonnenter

Det mener vælgere om valgkampen - indtil nu

112

Mand fundet død ud for Venø

Byens Bedste

Se lørdagens store show: De blev kåret som Byens Bedste

Struer

Struer-borgmester om tilbagegang: Vi er i fuld gang med at kigge på det

Annonce