Annonce
Lemvig

Ny kunstmesse i hallen

Blandt udstillerne er blandt andet Agnete Mågaard, der har udstillet glaskunst flere steder rundt i verden. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Bøvlinghallen inviterer både lokale som udenbys kunstnere til at udstille - men de skal have en form for relation til Bøvlingbjerg

Bøvling: En ny form for messe ser dagens lys i næste måned. Da vil Bøvling Hallen nemlig invitere til en såkaldt kunstmesse.

- Vi kalder den Kunstmessen "Bøvling vender hjem", siger Mette Gransgaard, der er projektmedarbejder ved Bøvlinghallen.

Hallen har inviteret en række kunstnere til at udstille i hallen, men de har alle en relation til Bøvlingbjerg.

- Måske har børnene gået på friskolen, de har tilknytning til byen gennem deres job, eller de bor her i området, siger Mette Gransgaard.

Arrangementet holdes lørdag 12. oktober og søndag 13. oktober. De dage vil udstillerne alle have en personlig stand i hallen sideløbende med nogle "amatør-udstillere", som Mette Gransgaard kalder dem.

- Dermed mener jeg nogle, der måske ikke lever af deres kunst, men som på én eller anden måde alligevel gør noget ud af det, siger hun.

Målet er også at skabe en hyggelig ramme, hvor der bliver mulighed for at være sammen. Derfor bliver der sat en scene op i hallen foruden et lille café-område, hvor man kan nyde en kop kaffe med kage, mens man lytter til lokale musikere, der er klar til at underholde på scenen. I løbet af weekenden kan man på scenen blandt andet møde Kajseren og Troldmanden (Kaj Christensen), Karen Rolighed, Mette Thilkjer Nielsen og Caroline Møller.

Listen over udstillere tæller navne som Anne Kildegaard, Agnethe Maagaard, Hornvarefabrikken, Steen Kristensen, Rita Rolighed, Heidi Tang, Anders "Post" Pedersen, Bente Borup Kristensen, Camilla Pedersen, Else Husted Kjær, Merete Lisby og Solveig Terndrup.

Bøvlinghallen arbejder for tiden for at skaffe penge til en ønsket udvidelse. Indsamlingen er i fuld gang, men Mette Gransgaard lægger ikke skjul på, at arrangementet er et forsøg på at skabe et overskud og dermed skaffe endnu flere penge til projektet.

- Udstillerne giver ikke noget for at udstille, men til gengæld skal alle andre betale entre. De penge, der kommer ind ved arrangementet, går ubeskåret til ombygningen af hallen, siger Mette Gransgaard, der ikke har en sikker fornemmelse af, hvor mange mennesker, arrangementet vil trække.

- Men vi kan håbe på, der kommer nogle hundrede hver dag. Vi har i hvert fald forsøgt at lave arrangementet, så det også vil tiltrække børnefamilier. Og så kommer Kristian Jensen (V) i øvrigt og åbner udstillingen og vil fortælle om Bøvlinghallens betydning for ham og hans opvækst, siger Mette Gransgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce