Annonce
Rejser

Ny lufthavn i Sälen giver hurtigere adgang til skiløb

Begynd skiferien med en transfer på hundeslæde. Foto: Scandinavian Mountains Airport
Annonce

Danskerne får nu helt nye muligheder for at komme lettere og hurtigere på ski i Sveriges største skiområde omkring Sälen i Dalarne.

Den 22. december åbner Sälens nye lufthavn, og der bliver fire flyruter, som kan være interessante for danskere, der vil på ski.

Den nye lufthavn hedder Scandinavian Mountains Airport, og det er den første nybyggede lufthavn i Sverige i 20 år. Det interessante for danskerne er, at der bliver direkte flyvning fra Aalborg, København, Malmø og Ângelholm.

Der flyves fra København torsdag og søndag, mens der flyves fra Aalborg om søndagen.

Skidestinationerne, som ligger tættest på lufthavnen er: Kläppen, Hundfjället, Tandådalen, Högfjället, Lindvallen og Stöten.

Transfer-tiden fra den nye lufthavn til områdets forskellige skidestinationer ligger blandt de hurtigste i verden: Der er 10 minutter til Hundfjället, 15 minutter til Tandådalen, 20 minutter til Stöten, 20-25 minutter til Högfjället og Lindvallen og 40 minutter til Kläppen.

- Det bliver et stort plus for området, siger Anna Kron Boysen fra Visit Sweden.

- Det bliver generelt nemmere for danskere at tage på skiferie i Sälen, og når ruten fra København flyver både torsdag og søndag, giver det også muligheder for kortere skiture.

Hvis man vil indlede sit vintereventyr med en unik transfer, kan man vælge at lade sig transportere i hundeslæde eller på snescooter. Guider står klar i lufthavnen med varmt tøj, og bagagen fragtes direkte til overnatningsstedet. /vio

Når den nye lufthavn åbner, lander man midt i skiområderne. Foto: Scandinavian Mountains Airport
Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce