Annonce
Kultur

Mette sagde jobbet som geolog op for at forfølge sin svære drøm - nu deltager hun i ny messe, der kan melde alt udsolgt

Billedkunstner Mette Kølbæk Christensen er én af de 56 kunstnere, der vil præsentere sit arbejde ved den nye messe. I en alder af 44 år er hun først for alvor begyndt at fokusere og give tid til sin store passion. Foto: Johan Gadegaard
Mette Kølbæk Christensen havde gennem mange år arbejdet hos Vejdirektoratet, da hun en dag sagde op. Hun ville til at lave det, der lå hendes hjerte nært. Den historie - og hendes værker - deltager i ny kunstmesse.

Idom: Den enes død...

- Jeg har været medlem af Holstebro Kunstforening i mange år, men den er jo ved at nedlægge sig selv. Der mangler sådan set kun én generalforsamling, som har været aflyst to gange på grund af corona, før det er en realitet, forklarer Flemming Nyholm.

...den andens levebrød...

Annonce

- Jeg gik ned i Y's Men's Club og spurgte, om vi ikke skulle overtage, og det var der seks mand, der gerne ville være med til, fortsætter Flemming Nyholm.

Han er præsident for Y's Men's Club, og nu er han også formand for det nystiftede Holstebro Ny Kunstforening af 2020.

Den nye forening mener, at området mangler en kunstmesse.

- Vi har givet hinanden håndslag på at lave en kunstmesse i i hvert fald tre år for at se, om der er opbakning til, at det kan blive en tilbagevendende arrangement, siger han.

Den første udgave, der foregår i Plexus i Idom den 2. og 3. oktober, er kommet godt fra start.

- Vi sendte 180 invitationer ud i foråret, og inden sommerferien var hele baduljen udsolgt. Der var ikke flere stande at besætte. Spørgsmålet er så, hvor mange besøgende vi får. Vi vil gerne have 1000 gæster - det bliver måske svært i det første år, men det er det leje, andre kunstmesser, vi sammenligner os med, ligger på, siger Flemming Nyholm.

Sagde jobbet op

Messen indeholder 52 stande og 56 kunstnere.

Én af kunstnerne er 44-årige Mette Kølbæk Christensen.

Førhen havde jeg kun tid til kunsten ved siden af mit job. Men det var hele tiden det at male, som lå tættest på mit hjerte.

Mette Kølbæk Christensen, kunstner

Hun er uddannet geolog og tog for to år siden et valg, som mange overvejer, men få tør. At forfølge sin drøm.

Drømmen tog form for fire år siden på et kursus, hvor hun for første gang blev opfordret til at gøre noget mere ved sin billedkunst.

- Det bedste, jeg vidste som barn, var at sidde for mig selv med en farveblyant i hånden, forklarer Mette Kølbæk Christensen. Foto: Johan Gadegaard

Siden kom hendes værker eksempelvis også med på en censureret udstilling på Gimsinghoved.

- Pludselig begyndte jeg at tænke, at det måske ikke kun var en drøm at blive billedkunstner. Så for små to år sagde jeg mit fuldtidsjob hos Vejdirektoratet, hvor jeg ellers havde været i mange år, op.

- Førhen havde jeg kun tid til kunsten ved siden af mit job. Men det var hele tiden det at male, som lå tættest på mit hjerte. Det er det, der giver mig ro i hovedet - og energi, tilføjer Mette Kølbæk Christensen.

Nutidskunst 2021 – Kunst i kulturens by

»Nutidskunst 2021 – Kunst i kulturens by« finder sted den 2. og 3. oktober i Plexus i Idom. Holstebros borgmester H.C. Østerby åbner kunstmessen. Bag kunstmessen står "Holstebro NY kunstforening af 2020", der har til "formål at arrangere kunstudstillinger med salg for øje. Eventuelt overskud tilfalder velgørende formål. Foreningen er en selvstændig forening med egen bestyrelse, vedtægter, bankforbindelse og eget cvr nummer."

Kunstnerne betaler for at være med på messen, og for publikum er der også en billetpris. Overskuddet går til Holstebro Y’s Mens Clubs sociale arbejde samt Folkekirkens Nødhjælp.

Man kan læse mere på hjemmesiden Nutidskunst.dk

I samme åndedrag erkender hun, at det er særdeles svært at leve af kunsten alene, særligt når timingen ikke er på ens side. To måneder efter opsigelsen kom corona og deraf et magert marked.

Annonce

Publikumspriser

- Det er voldsomt svært at leve af at male alene. Jeg er også lige begyndt på arbejde igen, men kun på deltid denne gang, så jeg har tid til at tegne og male, siger hun.

Mette Kølbæk Christensen bor til leje på en kyllingefarm lidt uden for Ryde. På to censurerede udstillinger har hun begge gange modtaget publikumsprisen, og hun deltager også ved kunstmessen i Idom - sammen med 55 andre.

- En kunstmesse med så stort et antal kunstnere er ikke noget, der er sket tidligere her på egnen - i hvert fald ikke hvad jeg kender af, konkluderer Flemming Nyholm.

Et eksempel på Mette Kølbæk Christensens kunnen. Billedkunstneren beskriver sig arbejde således: "Jeg maler naturalistisk, grænsende til det fotorealistiske, og gerne et tvist af noget surrealistisk." Maleri: Mette Kølbæk Christensen
Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Museet kan godt blive hvor det: Bjergbanen skal køre gennem den nye museums-bygning

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Orla Østerby er væk - men det tyder alligevel godt for de konservative

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Analyse: Socialdemokraterne mangler stemmeslugerne, og hvem er det så, der skal tage pladserne i byrådet

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Lemvig

Nu har kunderne noget at snakke om i dag: Købmandens vælgermøde blev en succes

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Lemvig

Hvordan kan det lade sig gøre, at Venstre fik klart flertal i byrådet, når partiet fik under halvdelen af stemmerne

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Lemvig

Nu stiger smitten i Lemvig Kommune - syv tilfælde samme dag

Lemvig For abonnenter

Beboer på Borumvej vil have cykelstien flyttet tilbage: Der er flere fordele ved cykelsti på nordsiden ad Fabjergvej

Lemvig

Ny kandidat: Det er aldrig godt, der er et parti med suverænt flertal

Annonce