Annonce
Holstebro

Ny optiker åbner i gågaden

42-årige Thomas Thorn Wium-Andersen starter nu Wium Optik i midten af gågaden i Holstebro. Foto: Jan Briks
Drømmen om at blive selvstændig har han haft i mange år. Men nu bliver springet taget. En ny optikerbutik åbner snart øjnene i midten af gågaden i Holstebro.
Annonce

Holstebro: Han har gjort sig som både optiker og bestyrer i Herning, Holstebro, Lemvig, Skjern og Silkeborg. Men 42-årige Thomas Thorn Wium-Andersen har længe gået med drømmen om at starte op som selvstændig.

Og nu tager han springet. Sidste weekend fik han nøglerne til butikslokalet i Nørregade 4, som indtil for nyligt husede børnetøjsbutikken NameIt, der nu er rykket videre til de gamle 2402-lokaler længere oppe i gågaden.

- Jeg har forsøgt at købe eksisterende optikerforretninger, men uden at nå til enighed. Så nu køber jeg i stedet et butikslokale og starter op fra bunden af, siger han.

Annonce

Selvstændighed afgørende

Renoveringen af butikken er i fuld gang.


- Jeg kan ikke se, at jeg ville kunne starte op på samme måde i andre byer. Det er her, jeg er opvokset og her jeg kender folk. Så skulle jeg starte op som selvstændig, så skulle det være her.

Thomas Thorn Wium-Andersen


Modsat flere af byens andre optikerforretninger bliver Wium Optik en selvstændig butik.

- Jeg er med i en indkøbsforening, hvor jeg får indkøbsaftaler, der ofte matcher kædernes. Men jeg har mulighed for at sætte mit eget navn på facaden. Det har været vigtigt for mig, at jeg selv kunne bestemme. At det ikke var franchise, men en hundrede procent lokalejet butik, siger han.

Og med det, håber han at kunne skille sig ud.

- Jeg håber, at jeg kan komme med nogle anderledes varer, end det, man ser andre steder, siger han.

Annonce

Lokalt engageret

Den 42-årige optiker bor med sin kone og tre børn i Mejrup - en adresse de flyttede til i 2012. Selv er han oprindeligt født og opvokset i Mejdal.

- Jeg kan ikke se, at jeg ville kunne starte op på samme måde i andre byer. Det er her, jeg er opvokset, og her jeg kender folk. Så skulle jeg starte op som selvstændig, så skulle det være her, siger han.

Men er markedet for optikere i gågaden i Holstebro ikke efterhånden mættet?

- Det tror jeg bestemt ikke. Jo, der er da en del optikere, men jeg tror på, at jeg kan skille mig ud, siger han.

Den nye butik kan, hvis det går efter planen, åbne øjnene op i starten af september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce