Annonce
Holstebro

Storåen truer med ny overvsømmelse: Stormen er passeret, men nu truer vandet

Det er den tredje oversvømmelse i Holstebro by denne vinter, som nu er varslet til at kulminere tirsdag og onsdag. Den første oversvømmelse var i slutningen af oktober. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er varsel om oversvømmelse i Holstebro fra Storåen efter de store regnmængder under søndagens storm. Blæsten væltede enkelte træer, og der er også højvande i Thorsminde.

HOLSTEBRO: Der var enkelte vindstød af orkanstyrke i Thorsminde under søndagens storm, men ellers slap Vestjylland rimelig let.

Den største skade var på en erhversejendom på Viborgvej 2, hvor ydermuren i gavlen blev suget ned af blæsten, men hvor indermuren står tilbage.

Fem-seks træer er væltet på offentlige veje - lige fra Ålvej nord for Vinderup til Harrestrupvej ved Nr. Felding og Torstedvej ved Ulfborg. Desuden er der fjernet et par træer fra statsveje - nemlig på Ringkøbingvej ved Idom og ved Herningvej nær Mogenstrup.

- Vi har ikke mærket så meget til stormen. Oveni kan der være væltet nogle træer på private veje, som ejerne selv har fjernet, sige Poul Jensen, som er driftsinspektør i Holstebro Kommune.

På havnen i Thorsminde er der blæst et par tagplader væk over garagen til havnens truck. Vandstanden var knap to meter over det normale sidst på eftermiddagen søndag, så vandet stod op over kajkanten.

- Her er stort set ikke sket noget under stormen. Men vandet vil stå højt i havnen de næste tre dage ved højvande, siger Karin Jensen fra havnens materielgård, mens hun rydder op efter stormen.

Annonce
Stormen kostede en del af ydermuren i denne ejendom på Viborgvej i Holstebro. Den inderste sten i muren står dog tilbage, men området er afspærret. Privatfoto: Troels Christensen

Oversvømmelsen truer i byen

Til gengæld kan der endnu komme konsekvenser i Holstebro af de 27 til 30 millimeter regn, som faldt over Vestjylland i løbet af søndagen. Kommunen har varslet, at der vil komme oversvømmelse i Holstebro by, og den skulle kulminere mellem tirsdag eftermiddag og onsdag.

Allerede mandag formiddag er vandsstanden steget kraftigt i byen, og imod det tilsigtede er vandet også steget med 15 centimeter i Vandkraftsøen.

- Vi vil nu sænke vandstanden i Vandkraftsøen for at skaffe noget mere volumen, siger Jakob Larsen, der er biolog ved natur og miljø i Holstebro Kommune.

Det bekymrende er, at vandstanden fortsat stiger ved vandmåleren i Storåen ved Hodsager - altså det vand, som er på vej mod Holstebro. Derimod er vandstanden mandag morgen kulmineret ved måleren ved Nybro, som er nær det sted, hvor Herningsholm Å løber ud i Storåen.

- Det kan ikke undgås, at vandet kommer til at stå op i kolonihaverne. Derimod er det endnu uvist, hvor højt vandet vil komme til at stå ind gennem byen, siger Jakob Larsen.

Lige nu siger prognosen godt ni meter ved renseanlæget, og det svarer til den højeste vandstand, der allerede har været et par gange denne vinter.

- Usikkerheden er, at det fortsat vil regne de næste dage, og vi ved ikke hvor meget, siger Jakob Larsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce