Annonce
Lemvig

Ny partner og ny legetøjsbutik i den ny Ønskebørn

Indehaverne af Ønskebørn fra 26. februar, René Salskov og Kamilla Vejlgaard, flankerer Christian Vejby fra Kids Coolshop foran det nye Ønskebørn, som får legetøjsbutikken Kids Coolshop i den ene ende. Foto: Lars Kamstrup
Ønskebørn åbner 26. februar i den tidligere Tæppegården, og det bliver også med en ny stor legetøjsbutik med kæden Kids Coolshop. Kamilla Vejlgaard bliver ny partner.

Lemvig: 26. februar åbner Ønskebørn i det tidligere Tæppegården, men det bliver samtidig åbning af legetøjsbutikken Kids Coolshop. Det bliver to forretninger i én, hvor de har hver sin indgang, men hvor de indendørs hænger sammen, så man kan gå fra den ene til den anden.

Det er René Salskov, som i øjeblikket kører Ønskebørn. Men ved flytningen og åbningen af legetøjsbutikken får han en partner i Kamilla Vejlgaard. Kamilla Vejlgaard stopper i sit arbejde som skolesekretær ved Ramme Skole for at blive partner.

- Det bliver dejligt at få en partner, når nu vi får så stor en butik. Jeg kunne godt frygte, at jeg ellers ville skulle bruge mange timer på kontoret, og jeg vil jo gerne være på gulvet i forretningen også. Det bliver der mulighed for nu, hvor vi bliver to om ejerskabet, siger René Salskov.

Annonce

Samarbejdet er kommet i stand ved tilfældige samtaler  i privaten, da de i forvejen er genboer.

- Jeg gik med overvejelser om, hvad jeg nu skulle gøre, da coronaen startede. Skulle man indskrænke sig? Men jeg var mere indstillet på at gå den modsatte vej. Det var genboen med på, og idéerne udviklede sig. Vi overvejede i første omgang at udvide den nuværende Ønskebørn med de ledige nabo-lokaler efter Kop & Kande. Men i stedet viste der sig så muligheden for at købe Tæppegården, og det så vi som en fordel frem for at betale husleje hos en anden.

Det hele flaskede sig, og nu står Kamilla Vejlgaard og René Salskov med 900 kvadratmeter. Der er indgået aftale med Kids Coolshop om legetøjsafdelingen, som bliver på 250-300 kvadratmeter. De to ejere forventer, der i alt vil være fire-fem ansatte i den samlede butik.

- Vi har valgt Kids Coolshop, fordi den har fordelen af at være en kæde ved indkøb og markedsføring, men der er alligevel en stor frihed som ejer til at bestemme, hvad der skal være i butikken, forklarer René Salskov.

Og det bekræfter Christian Vejby, som var med til at starte Kids Coolshop i 2017. Han var en af dem, der var utilfreds med at være med i Legekæden, og det er denne utilfredshed og ønsket om et andet koncept, der sparkede Kids Coolshop i gang. Og det er gået godt. Lemvig bliver forretning nummer 20, hvor der var fem fra starten.

- Vi har ikke noget hovedsæde. Sådan et centralt mellemled sluger alle pengene. Ganske vist kan man hente gode aftaler hjem, men de penge kommer ikke ud i butikkerne. Nu laver vi gode aftaler med leverandører, og så er det op til den enkelte butiksejer at beslutte, hvad han vil købe hjem. Han er ikke forpligtet til at aftage en bestemt mængde af en bestemt vare. Det er jo ejeren, der ved, hvad der kan sælges lige netop i denne by, mener Christian Vejby, som sammen med sin søster Charlotte ejer adskillige legetøjsbutikker i Danmark og også på Island.

- Lemvig er en turistby. Jeg var her selv i sommer som turist, og der mangler godt nok en legetøjsbutik. Der er virkelig grundlag for det, og en butik som denne her vil kunne sælge mange varer til turister. Det er et andet sortiment end i en storby. Jeg har for eksempel butik i Skagen, og her har sommerens største hit været stentusser, fordi der er turister. Og her i Lemvig er der sten nok på stranden til, at det også vil være et hit her. Jeg tror, det bliver virkelig godt med en legetøjsbutik i Lemvig, siger han.

Støtte til lokale

Kids Coolshop har en netbutik. Den fungerer sådan, at afhenter man varen i den lokale butik, så får butikken 100 procent af prisen. Får man varen tilsendt, får web-sitet pengene.

- Jeg tror, mange vil vælge at hente varen i den lokale butik, fordi man så støtter det lokale handelsliv, siger Christian Vejby.


Jeg tror, mange vil vælge at hente varen i den lokale butik, fordi man så støtter det lokale handelsliv.

Christian Vejby, som sammen med sin søster ejer adskillige legetøjsbutikker i Danmark og også på Island


René Salskov tilføjer, at ikke mindst ved juletid vil det også være langt lettere at hente varen i den lokale butik frem for at skulle stå i kø de steder, hvor der er pakkeudlevering.

I øjeblikket er Kamilla Vejlgaard og René Salskov ved at indrette de nye, store lokaler på hjørnet af Østergade og Enghavevej.

- Nogle spørger os, om det ikke er et problem med parkering. Det er det slet ikke. Vi får tre parkeringspladser på nabogrunden og tre i gården hos os selv. Det vil sige seks helt private parkeringspladser. Og derudover er der mange offentlige parkeringspladser meget tæt på, så vi mener faktisk, det er bedre end parkeringsforholdene ved den nuværende Ønskebørn, siger de to ejere.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Renovering nødvendig, men pengene findes ikke: Trans Kirke er et smertensbarn

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Erna og Anders Poulsen har diamantbryllup: Står sammen om både de svære og de sjove ting

Erhverv For abonnenter

Kommuner straffer kontanthjælpsmodtagere helt forskelligt - se, hvordan din kommune gør

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter en trafikulykke

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

Lemvig

Otte kandidater skal løfte arven efter Orla Østerby

Leder For abonnenter

Gider du heller ikke paneldebatter og valgplakater, så læs med her

Debat

Redaktørens stol: Nyhedsbrevet Dagens Danmark står tidligere op

Erhverv For abonnenter

Landmandspar køber en af landets største maskinstationer

Erhverv

Nu sætter kommunen sætter fart på hotel-planerne i Thyborøn: - Der skal flere overnatninger til

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Sport

Nu skal det være slut med at ryge når man dyrker sport: Kommune bakker op om kampagne mod rygning

Lemvig For abonnenter

Borgerforening frygter tab af de ældste elever: - Det ligner en centralisering mod Lemvig

Lemvig

Kirkeskatten bliver fastholdt

Annonce