Annonce
Navne

Ny præst i Vemb-Bur-Gørding

Margrethe Bendtsen bliver ny præst i Vemb-Bur-Gørding. Foto: Ane Margrethe Bjerre/Ferring
54-årige Margrethe Bendtsen kommer fra en stilling som sognepræst i pastoratet Dybe-Ramme-Fjaltring-Trans-Vandborg-Ferring-Lomborg-Rom.
Annonce

Vemb: Søndag den 2. februar kan menighederne i Vemb Kirke, Bur Kirke og Gørding Kirke glæde sig over tre indsættelses-gudstjenester med deres nye præst. Klokken 9.00 prædiker hun i Vemb Kirke, klokken 10.30 gælder det kirken i Bur og endelig møder menigheden i Gørding Kirke deres nye præst klokken 14.00.

Og mens de tre menigheder således har noget at glæde sig til, er det noget andet i pastoratet Dybe-Ramme-Fjaltring-Trans-Vandborg-Ferring-Lomborg-Rom.

Det er nemlig deres præst gennem seks år, Margrethe Bendtsen, der har valgt flytte lidt syd på til Vemb-Bur-Gørding.

- Hvorfor? Jamen, fordi det er et pragtfuldt sted og en god stilling, der passer mig godt, fortæller den 54-årige Margrethe Bendtsen, der for seks år siden fik sin første faste stilling som sognepræst i Dybe-Ramme-Fjaltring-Trans-Vandborg-Ferring-Lomborg-Rom.

Hun stammer fra Sjælland, er uddannet præst fra 2001, og havde de første mange år efter endt uddannelse "diverse vikariater, stillinger med løntilskud og også en lille pause" i Østjylland, inden hun flyttede til Vandborg i 2014.

Den primære grund til at søge præsteembedet i Vemb-Bur-Gørding er, ifølge Margrethe Bendtsen, at der så smukt, og at hun glæder sig til at bo i præstegården i Vemb. Men hun indrømmer, at det også trækker, at menigheden i det nye embede er næsten tre gange større end den, hun kommer fra.

Menighederne i Dybe-Ramme-Fjaltring-Trans-Vandborg-Ferring-Lomborg-Rom får lejlighed til at sige farvel til deres præst søndag den 19. januar efter gudstjenesten i Ferring Kirke. Da bliver der nemlig holdt afskedsreception i Vandborg-Ferring Fælleshus.

Margrethe Bendtsen flytter ind i præstegården i Vemb sammen med sine to børn på 14 og 15 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Spillet om Tannebækvej sættes i gang

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Lemvig

Nyt arbejdsår - nyt præsidium

Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Annonce