Kultur

Ny Reumert-nominering til Black Box: Dommerne havde set nok inden den egentlige danmarkspremiere

"Tango er historien om en mand, der, da han rydder op på sin farmors loft, finder frem til familiens dybeste hemmelighed og ud af, hvorfor man aldrig danser i hans familie. Det er historien om at vælge sig selv og følge sin passion," lyder beskrivelsen af den Reumert-nominerede teaterforestilling. Pressefoto: Teater O
Længe inden den får "rigtig" danmarkspremiere, og knap et år inden den når Holstebro, har dommerne set nok af "Tango" til at nominere stykket, som Black Box Theatre har været med til at lave.

Holstebro: "Tango" får en mulighed for at gøre det, som "Halbal" og "X-Mythologies" inden den ikke formåde: At vinde en Reumert.

Ens - og væsentligt at pointere - for de tre teaterforestillinger er ligeledes, at alle har opnået det, som de allerfærreste prøver: At blive nomineret til den prestigefyldte pris.

Stoltheden er ikke til at tage fejl af hos direktør for Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, og Black Box Theatre, som sammen med Teater O og Nørregaards Teater har lavet "Tango". Den er netop blevet nomineret i kategorien "Årets Børne-/ Ungdomsforestilling".

- Jeg kan ikke svare på, hvem der er favorit, men vi er stolte, fordi det viser, at det, vi gør, er kvalitet. Jeg ved ikke, om man kan sammenligne sådan en nominering med en anmeldelse, for om noget er godt, handler om øjnene, der ser det. Men i forbindelse med Reumert har man i hvert fald haft nogle skuespilsfaglige personer, som har set "Tango" og vurderet, at den er af høj kvalitet og på et højt niveau, siger Anders Jørgensen.

"Tango" er mere end bare en teaterforestilling. Der følger også undervisningsmaterialet med, så 4.-6. klasser kan arbejde med stykket.

- Det er noget, vi satser voldsomt meget på, siger Anders Jørgensen og tilføjer, at missionen er at motivere og vænne børn til at komme i teatret.

Black Box Theatre har i flere år samarbejdet med Teater O fra Aarhus. "Tango" fik forpremiere på Aprilfestival i Hjørring. Der er danmarkspremiere i slutningen af året, og 26. marts-3. april næste år vises forestillingen på Knudsens i Holstebro.

- Vi har valgt, at vi ikke vil have en fast skuespils-ensemble - vi har til gengæld en danseensemble - men i stedet shopper vi rundt efter dygtige samarbejdspartnere. Det har vi fundet i Teater O, som vi også lavede "Halbal" sammen med. Det er et fuldgyldigt samarbejde, siger Anders Jørgensen.

Reumert-priserne uddeles den 2. juni, og "Tango" er oppe imod "Dig og mig ved daggry" (Teater Nordkraft) og "Kom dans med mig" (Det Lille Teater).

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Tophistorier

Kultur

Charlotte Fich på den store udendørs-scene: Drabschefen er blevet en ond troldkvinde

AARHUS: Der er noget særligt ved at spille teater udendørs om aftenen. Det er stadig lyst, når stykket begynder, og først senere bliver det mørkt. - Det er et generøst rum. Skal vi lege den her leg, og jeg er den og den. Er I med, signalerer man nærmest til publikum fra scenen i den lyse time. Charlotte Fich forbereder sig til at spille den onde troldkvinde i "Kong Arthur", Det Kongelige Teaters kæmpe udendørs forestilling ved Moesgaard Museum i Aarhus. Onsdag 22. maj er premieren. Vi mødes i en af de mange interimistiske skurvogne, der har indtaget det storslåede landskab i bakkerne ved det hypermoderne arkæologiske museum. Det er bygget, så det følger landskabet, og indenfor har Grauballemanden lagt sig godt til rette i sin montre. Godt skjult af et levende hegn af træer og buske er en lille by bygget op til skuespillere og det øvrige personale, Tilskuerpladser og scene virker gigantiske i landskabet. Det hele troner på toppen af den bakke, som museet er bygget ind i og stjæler billedet mere end dengang i Aarhus' europæiske hovedstadsår 2017, da det royale teater opførte Røde Orm neden for museet.

Annonce