Annonce
Lemvig

Ny solcellepark giver strøm til 4000 husstande

Solcellepanelerne vil snart dominere på marken på Kikkenborgvej, men det bliver først i løbet af vinteren, at parken vil skyde op. Pressefoto
Forsyningsselskabet HOFOR har netop købt et stort solcelleprojekt af danske Better Energy. Med projektet, som er HOFORs første store solcelleprojekt, tager HOFOR endnu et stort skridt mod en CO2-neutral hovedstad i 2025. Forsyningsselskabet regner med at opføre flere solparker, som er et godt match til vindmøllerne.
Annonce

Bækmarksbro: En ny solcellepark, der er ved at blive opført på Kikkenborgvej syd for Bækmarksbro, skifter ejer endnu før parken er helt bygget færdigt. Forsyningsselskabet HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, køber nemlig det store solcelleprojekt af danske Better Energy, der også stod bag det store solcelleprojekt i Nees. Det oplyser de to selskaber i en fælles pressemeddelelse. Købet skal sikre, at HOFOR tager endnu et stort skridt mod en CO2-neutral hovedstad i 2025. Forsyningsselskabet regner med at opføre flere solparker, som er et godt match til vindmøllerne.

Den nye solcellepark opføres på en 26 hektar stor mark ved Kikkenborg syd for Bækmarksbro. Parken kommer til at producere 20.000 MWh el svarende til det årlige strømforbrug i godt 4000 husstande. Solcelleparken etableres af Better Energy i løbet af vinteren, og strømmen forventes at komme på elnettet i marts måned 2020. - Solceller er blevet konkurrencedygtige med strøm fra vindmøller og passer godt ind i vores ambitiøse grønne strategi, som blandt andet fokuserer på de brændselsfrie teknologier. Sol er desuden et rigtig godt match til vores vindmøller, fordi produktionen ofte er omvendt korreleret. Solcellerne producerer mest, når det er vindstille og solen skinner, hvor møllerne producerer mindst, siger Jesper Pedersen, chef for vedvarende energi i HOFOR.

Som led i selskabets grønne omstilling har HOFOR allerede etableret to store varmepumper, der bl.a. udnytter strøm fra sol og vind i fjernvarmeforsyningen. CO2-neutral gas produceret ved hjælp af spildevand, fjernkøling produceret på havvand samt geotermisk varme fra undergrunden er andre af de brændselsfrie teknologier, som HOFOR er engageret i.

Annonce

Sidegevinster

HOFOR er også landets største vandforsyningsvirksomhed. Derfor er det en vigtig sidegevinst, at solcelleparken udover at levere grøn strøm til det fælles elnet, kan bidrage til at beskytte grundvandet og biodiversiteten: - Mellem solcellepanelerne vokser blomster og andre planter, som giver gode betingelser for insekter og fugle. Samtidig beskytter vi grundvandet, fordi det ikke er nødvendigt at bruge ukrudtsmidler eller andre pesticider på arealet. Da regnen sørger for at holde panelerne rene, bliver det en mark helt fri for giftstoffer og kemikalier," siger Jesper Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

14-årig død efter ulykke

Lemvig

Kørte med promiller i blodet

Lemvig

Kirke var til salg i seks dage

Lemvig

- Vi har planer om et legeland

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

Larm og ballade i Lemvig by

Annonce