Annonce
Lemvig

Ny turistattraktion: Iskunst i frysehallen

1. juli vil Jyllandsakvariet åbne en ny udstilling med iskunst i den gamle frysehal på Jernbanegade i Thyborøn. Pressefoto
JyllandsAkvariets ejer åbner ny attraktion 1. juli
Annonce

Thyborøn: Vestkysten får en helt ny, magisk attraktion, når Iskunsten til juli åbner i Thyborøn.

Iskunsten bliver en indendørs, permanent udstilling af isskulpturer og er den eneste af sin art i Europa.

- Der opstår noget helt magisk i sammenspillet mellem den krystalklare is og lyset, som ikke kan beskrives - det er ren magi og skal opleves som det kunstværk, det er:

Sådan fortæller Michael Madsen, ejer af "Iskunsten by Jyllandsakvariet".

Iskunsten

Iskunsten indvies af Jens Hausted, Direktør for Dansk Kyst- og Naturturisme til en reception for indbudte gæster den 1. juli.

Iskunsten åbner for offentligheden den 2. juli kl 11.00 på adressen er Jernbanegade 1A i Thyborøn

9 kunstnere fra hele landet står bag de første skulpturer, der udstilles. De bliver skabt i dagene op til åbningen fra 27. til 29. juni.

Blandt kunstnerne er de lokale Henrik Voldmester, Husby, samt Anne Marie  Nielsen, Vandborg.

Entrebilletten ventes at koste 79 kroner og vil ved indgangen få udleveret et tæppe, de kan tage over sig for at holde varmen.

Iskunsten kan allerede nu følges på Facebook og Instagram @iskunsten

Jyllandsakvariets maritime univers med hajer, rørebassiner, kuttere og de mange andre naturlige hav-, vand- og strandoplevelser udvides med en helt særlig, permanent udstilling. Det sker i direkte forlængelse af en 3-måneders periode, hvor Covid-19 har sat i sit præg på den danske turistbranche. I Thyborøn har han brugt tiden på at sætte turbo på idéen til den helt nye helårsåbne attraktion med isskulpturer.

Annonce

Udlejer

Michael Madsen ejer frysehuset, som tidligere har været lejet ud til fiskefabrikken Boco. Da de opsagde lejemålet, måtte Michael Madsen finde en anden måde at udnytte bygningen. På den måde opstod ideen om "Iskunsten".

For at hente erfaring med is har Michael Madsen haft kontakt med Ishotellet i Sverige for at høre, hvad deres erfaring er. Her bygger man hver vinter et hotel i is, som turister kan overnatte i. Det er blandt andet deres erfaringer der fortæller, at is slides, så derfor forventer Michael Madsen, der bliver brug for at skifte skulpturerne efter nogle måneder.

Annonce

Åbner 1. juli

1. juli åbnes dørene til en udstilling af isskulpturer med maritime emner, men hen over året kommer skiftende udstillinger som eksempelvis østers-isbar, juleudstillinger og workshops for både gæster i området og grupper på udflugt.

Attraktionen har fået navnet "Iskunsten" og indrettes i det gamle frysehus på Jernbanegade i Thyborøn. Det vil være tæt på havn og shopping i byens centrum. Huset er bygget sidst i 40’erne som et supplement til det isværk, der på den tid lå på den anden side af gaden. Det er den maritime historie om isværket og frysehuset, der leverede is til fiskekutterne på den tid, der har skabt idéen.

-Vi slutter ringen og får frysehuset tilbage til noget af den aktivitet, der var i den oprindeligt. Nu bruger vi bare de store isblokke til at skabe kunstværker i stedet for at køle fisk, siger Michael Madsen.

Annonce

Is på paller

Skulpturerne bliver skabt i dagene op til åbningen. De skal fylde det 450 kvadratmeter store frysehus med skulpturer i alle størrelser - den største ventes at blive over tre meter lang og bliver skabt ved at samle flere blokke. De bliver hugget i klare isblokke, som Michael Madsen får leveret fra Christiansfeld.

- Det er det eneste sted i landet, hvor man kan fryse så store blokke, som vi skal bruge. Desuden skal de være krystalklare, så der skal anvendes en ganske særlig fryseteknik, siger Michael Madsen.

De første isblokke er allerede ankommet til Thyborøn og står nu på store paller i et frysehus et andet sted i byen. I næste uge følger endnu flere.

I Danmark findes allerede flere sandskulpturfestivaler, men udstillinger af isskulpturer i denne skala og hele året rundt er ikke set før, hverken på dansk jord eller i Europa.

Projektet er støttet af Dansk Design Center som et post-corona sprintprojekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tyv stak af med bådmotor

Lemvig

Mystiske felter set fra luften

Struer

Magiske koncerter på plænen

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Annonce