Annonce
Lemvig

Kan se kontoret blive bygget: Klimatorium har fået de to første medarbejdere

Gert Astrup-Jepsen og Christina Lund må foreløbigt se på en byggetomt, når de kigger sig om efter deres kommende kontor. Foto: Benny Gade
Klimatorium i Lemvig har fået sine første to medarbejdere.
Annonce

Lemvig: Pr. 1. september fik det kommende Klimatorium i Lemvig ansat de to første medarbejdere. Det er den 39-årige Christina Lund samt den 61-årige Gert Astrup-Jepsen.

De to medarbejdere må endnu se til, mens deres kommende arbejdsplads bliver bygget på Østhavnen i Lemvig, så derfor har de foreløbigt kontor hos Lemvig Vand- og Spildevand i Lemvig. Gert Astrup Jepsen skal først og fremmest bygge den udstilling op, som det kommende Klimatorium skal rumme.

- Min opgave bliver at få visualiseret den lokale og nationale klimaudfordring samt ikke mindst at beskrive de mange projekter og løsningsforslag, der er ved at blive realiseret i regionen via samarbejdsprojektet Coast to Coast Climate Challenge. Vi skal ramme den brede offentlighed, hele viften af studerende på folkeskoleniveau over universiteterer til den offentlige sektor og de professionelle virksomheder. Det bliver en spændende udfordring, der skal skabes på beskeden plads og med brug af ny og avanceret interaktiv teknik, siger Gert Astrup-Jepsen.

Christina Lund skal sætte Klimatorium og Lemvig på landkortet i den brede offentlighed gennem en stor event, der foreløbigt kaldes for Klimamødet.

- Lemvig er en by, som mange kender som Thøger Larsens hjemstavn, og her, hvor Gantriis fik inspiration til sin tegneserie "Livets gang i Lidenlund". I fremtiden vil Lemvig også være kendt som den by, hvor Klimatorium ligger. Forhåbentlig bliver Klimatorium og Klimamødet noget, som både kommunens borgere og beslutningstagere vil være stolte af. Det skal være en begivenhed og et sted, der ikke alene får lokal bevågenhed, men også hele regionens, ja hele landets og på sigt internationalt, siger Christina Lund.

Annonce
Lemvig

S forstår bekymring på skoler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Lemvig For abonnenter

Kun 20 medarbejdere bliver tilbage i Lemvig - hvad skal der ske med bygningen på Torvet

Annonce