Sport

Nybagt mor vender hjem til sølvvinderne

Efter tre sæsoner i Ringkøbing vender Henriette Dahl tilbage til Team Tvis Holstebro, hvor hun skal være reserve for Sandra Toft og Marianne Lundsby. Foto: Jørn Deleuran.

Backup. Henriette Dahl skal være reserve i TTH-målet for skadede Sandra Toft og Marianne Lundsby.

Målvogterne har de seneste uger givet anledning til store bekymringer i Team Tvis Holstebro.

Førstevalget Sandra Toft blev for nyligt knæskadet ved en landsholdssamling og var derfor i formiddag igennem en kikkertoperation, der langt om længe skal fastlægge skadens omgang.

Desuden er reservekeeper Marianne Lundsby først kampklar igen efter nytår, da hun er blevet opereret i hoften, og derfor har cheftræner Niels Agesen skullet tænke kreativt for at besætte posten i målet.

Løsningen er fundet hos naboerne i 1. divisionsklubben Ringkøbing, hvor klubben har hentet en gammel kending i form af Henriette Dahl, der for bare fire måneder siden fødte en datter.

Lysten til håndbold på topplan er imidlertid intakt, og derfor vender hun i den kommende sæson tilbage til Team Tvis Holstebro, hvor hun har tilbragt langt størstedelen af karrieren.

»Med Marianne Lundsby ude frem til januar har vi været på udkig efter en erfaren keeper, der kan supplere supertalentet Ida Vium i målet. Og det har vi fået i Henriette, der har været stærkt spillende i Ringkøbing, hvor hun dog har været ude i store dele af sidste sæson på grund af graviditet. Henriettes rolle bliver at være back-up for Sandra Toft, og den rolle er jeg helt tryg ved,« siger cheftræner Niels Agesen.

Henriette Dahl har de seneste tre sæsoner været en del af Ringkøbings hold, men har beholdt bopælen i Holstebro. I første omgang var det meningen, at hun i næste sæson skulle trappe ned på HH90's 2. divisionshold, men skaderne til Sandra Toft og Marianne Lundsby har åbnet en dør til ligaholdet.

Vil give den gas

»Jeg havde aftalt med Ringkøbing, at jeg stoppede i klubben, og jeg havde regnet med at spille på TTH's andethold og måske træne lidt med ligaholdet. Men efter en god snak med Niels Agesen og min arbejdsgiver er jeg indstillet på at give den gas på ligaplan. Min rolle bliver helt klart at være andetvalg efter Sandra Toft, og det har jeg det rigtig fint med. Jeg kender Sandra fra min tid i klubben og glæder mig til at være hendes "assistent". Fordi det blot er fire måned siden, jeg fødte min datter, handler det nu især for mig om at komme i form og finde både mine ben og målstolperne, men det er en opgave, jeg også ser frem til,« siger Henriette Dahl.

Målvogteren har spillet 38 kampe på de danske Y- og U-landshold, og har i Team Tvis Holstebro to gange været med til at rykke op i ligaen.

0/0

Tophistorier

Annonce
TTH Herrer For abonnenter

Fra pløjemark til pokalbejler: - Det var svært at skaffe penge, når man kom vest for Ringvejen

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tumblere havde stor succes til DM

Tophistorier

Sport

Verdensholdet er tilbage i det vestjyske

TTH Damer For abonnenter

Krautmeyer: - En succes har sæsonen vel ikke været

TTH Herrer

Sønderjysk stortalent står på ønskesedlen i TTH

Annonce