Annonce
Lemvig

Nye åndehuller i Lemvig

Friluftsteatret i Villemoesparken har for mange mennesker en helt særlig betydning. Arkivfoto. Jørgen Kirk

Billedkunstens Dag markeres særligt i det gamle friluftsteater i Villemoesparken i Lemvig

Annonce

LEMVIG: Billedkunstens Dag onsdag den 14. marts er en årlig tilbagevendende begivenhed over hele landet. Formålet med denne dag er at skabe opmærksomhed og synlighed om billedkunstområdet for børn og unge - at vise mangfoldigheden i billedkunstundervisningen i folkeskolen, på billedskoler, i gymnasier og på HF.

Årets fælles emne i Midt- og Vestjylland er "Åndehuller", hvor de forskellige billedkunsthold så kan vælge forskellige temaer ud fra det fælles emne.

Et tema som "det særlige sted" og "stedets ånd" og "at ånde" er blandt temaer, som billedkunsthold fra Nørre Nissum HF og Lemvig Gymnasium har taget op - ikke blot hver for sig på deres respektive institutioner, men også i et fælles projekt.

Eleverne mødes først på selve dagen om formiddagen den 14. marts ved det gamle friluftsteaters plads i Villemoesparken for at montere, ophænge og på andre måder indplacere forskellige former for "Åndehuller" i dette område, som i sig selv er og har været et åndehul for mange. Derefter er der kl. 10 en fernisering i landskabet for alle interesserede.

De deltagendes forhåbning er at kunne give beskueren stof til eftertanke omkring temaet "Åndehuller" og billedkunst generelt set, når man i kraft af mødet med noget fremmed i en kendt natur forhåbentligt standser op og bliver opmærksom på det anderledes - og ikke mindst også på rummet der er. Måske man også bliver nysgerrige og spørger, hvad er dette for et sted?

I følge den lokale historiker Ellen Damgaard har stedet ved det gamle friluftsteater haft en særlig historie for borgere i Lemvig i krigens tid med alsang og efterfølgende, da man i 1947 byggede friluftsscenen.

- Vi håber, at de unges udstilling kan give stedet en fornyet opmærksomhed og betydning, siger Kirsten Bak Andersen, Læreruddannelsen og hf i Nørre Nissum og Jette Hagelskjær, Lemvig Gymnasium.

Lemvig Billedskole viser deres udstilling inde i Lemvig By.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nyt arbejdsår - nyt præsidium

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Annonce