forside

Nye Borgerlige går på jagt efter 70.380 vælgererklæringer

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, skal indsamle mindst 70.380 vælgererklæringer, hvis partiet skal deltage i valget til Europa-Parlamentet 26. maj. Alternativt skal hun håbe på, at partiet bliver valgt til Folketinget forinden og automatisk bliver opstillingsberettiget. (Arkivfoto).

Det kræver vælgererklæringer i massevis eller plads i Folketinget, hvis Nye Borgerlige skal deltage i EU-valg.

Nye Borgerlige er blevet godkendt af Valgnævnet til at kunne opstille som parti ved valget til Europa-Parlamentet 26. maj 2019.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Men selv om valgorganet har godkendt partiets ansøgning, er der et stykke vej, før partiet kan blive opstillingsberettiget.

Da Nye Borgerlige ikke sidder i Folketinget, skal der indsamles vælgererklæringer svarende til to procent af samtlige gyldige stemmer ved det senest afholdte folketingsvalg.

Partiet skal således på jagt efter mindst 70.380 vælgererklæringer, før partiet har grønt lys til at deltage i europaparlamentsvalget.

Erklæringerne skal tilmed ligge klar senest otte uger før valgdagen.

Politisk næstformand Peter Seier Christensen erkender, at det bliver en udfordring.

- Vi vil gøre, hvad vi kan med at prøve at engagere så mange som muligt. Jeg er ikke i tvivl om, at mange gerne vil skrive under. Men problemet er selvfølgelig altid at komme i kontakt med folk og gøre opmærksom på muligheden, siger han.

Partiet har ifølge Peter Seier Christensen et sted mellem 7000 og 8000 erklæringer, som er indsamlet indtil nu.

- Vi satte indsamlingen i gang for en måned siden, så vi er godt i gang, siger han.

Der er også en anden mulighed, der kan gøre jagten på de 70.380 vælgererklæringer overflødig.

Hvis der bliver afholdt folketingsvalg senest seks uger inden valget 26. maj, og Nye Borgerlige bliver valgt ind, får partiet automatisk ret til at stille op til valget til Europa-Parlamentet.

Det forudsætter, at folketingsvalget afholdes senest 14. april. Da der normalt er i hvert fald tre ugers valgkamp, skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i det tænkte scenarie således trykke på valgknappen senest 24. marts.

Peter Seier Christensen ser dog ikke tegn på, at et folketingsvalg er nært forestående.

- Det trækker ud med det valg, kan vi se. Så derfor er vi i gang med at samle stillere. Nu må vi se, om det lykkes, siger han.

Partiet ønsker en dansk folkeafstemning om EU-medlemskab i stil med den britiske afstemning.

- Vi ønsker grundlæggende, at Danmark melder sig ud, siger Peter Seier Christensen.

0/0
Annonce
Lemvig

Løfte: Vi glemmer jer ikke

Indland

Også kvinder på Fyn og i Jylland fik mangelfulde kræfttjek

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Læserbrev

Klima. Der skal en holdningsændring til

Debat: "Mine børn og børnebørn fortjener en bæredygtig fremtid" Og hvordan får de så det? Ét er sikkert, vi har alle et ansvar, og ikke mindst kræver det en holdningsændring til, hvordan vi behandler miljøet. Når man når en moden alder, og er blevet far til nu voksne børn og også blevet morfar, så har man jo set hvordan verden forandrer sig, og med hensyn til miljøet, desvære ikke til det bedre. Tingene har helt sikkert ændret sig, i min barndom fik man, for eksempel mælk i flasker, som kunne genbruges, og det var ikke noget særsyn at få vare i trækasser. Historien om den døde hval med 40 kilo plastik i maven, og de mange tons affald der bliver samlet i naturen, er jo stof til eftertanke, og hverken verdenshavene eller naturen er jo en kæmpe skraldespand. Når man er morgenmeneske, er det jo ikke noget særsyn at se kommunens folk i gang med at fjerne cigaretskodder, pizzabakker, Mcdonalds-emballage, og det desvære ikke skraldespandene, der bare skal tømmes. Plastik er helt klar en af de helt store syndere, og her er man jo også igang med det store seje træk med genbrug. Tror dog på at, vi i fremtiden skal sortere og genbruge endnu mere, både privat og hos virksomhederne. Et er sikkert, der skal tænkes tanker vedrørende vores fremtidige måde at behandle vores verden på, og hvilken verden vi vil efterlade til vores børn og børnebørn.

Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Lemvig

En tirsdag aften, vi aldrig glemmer: En helt forrygende aften på Kabbel

Lemvig

Brud med traditionen: Ingen heste på årets dyrskue

Annonce