Annonce
Lemvig

Nye Borgerlige stiller op i to kommuner

Taxa-chauffør Allan Berg er formand for Nye Borgerliges vælgerforening i Lemvig og Struer. Han stiller selv op for partiet i Lemvig Kommune. Arkivfoto: Morten Stricker.

Nyt parti på stemmesedlerne i Lemvig og Struer - de første kandidater er klar i begge kommuner

Annonce

lemvig/Struer: Når der til november er kommunalvalg, vil det nye parti Nye Borgerlige være at finde på stemmesedlen i både Lemvig og Struer Kommuner.

I begge kommuner er de første kandidater klar, og man ser gerne, der er flere, som vil repræsentere partiet, siger formanden for Nye Borgerlige Lemvig-Struer, Allan Berg.

Vælgerforeningen for de to kommuner blev officielt stiftet for et par uger siden.

- Vi mener, der er brug for Nye Borgerlige på nationalt plan, men det er lige så vigtigt, at Nye Borgerlige får indflydelse lokalt, siger Allan Berg.

Allan Berg er taxa-chauffør og er ny inden for politik. Det er første gang, han engagerer sig partipolitisk, hvor han nu er gået all-in og starter som formand for en vælgerforening.

- Jeg har foreningserfaring fra at have været formand for Forsvarsbrødrene i Lemvig, og så kender mange mig fra fodboldbanen, hvor jeg har været fodbolddommer i 20 år. Men at være aktiv inden for politik er nyt for mig, siger Allan Berg.

Allan Berg, der bor i Bonnet, er selv på den første liste i Lemvig Kommune sammen med Johnny Sandbæk, Bækmarksbro, og Tina Hedegaard Pedersen, Bonnet.

I Struer er de to første navne Jan Prischystal og Karen Marie Hansen.

- Vi vil gerne ind og markere os, og vi har 35 procents medlemsfremgang i marts. Hvis det fortsætter, tyder det jo godt. I Struer er vi jo også meget opmærksom på de interne problemer hos Dansk Folkeparti, og det kunne jo udmærket være, det vil give en medlemstilgang til os, siger Allan Berg.

Allan Berg understreger partiets politik med at holde hånden under de svageste i samfundet.

- Samfundets hjælp skal være målrettet dem, der ikke kan klare sig selv. Hvis vi kommer ind, vil vi blandt arbejde for, det går hurtigere med visitering af de ældre. I dag skal de vente lang tid på hjælpemidler, og det skulle gerne være her og nu, når man har brug for det, mener Allan Berg.

Han vil arbejde mod centralisering og have opgaver tilbage til lokalsamfundene, så de ikke bliver affolkede. Heller ikke sygehusvæsnet skal være centraliseret. Transporttiden skal sænkes, så man kan forhindre dødsfald på grund af den lange transporttid, og i det hele taget er det tvingende nødvendigt at få kvalificeret behandling tilbage til nærområderne.

Nye Borgerlige vil arbejde for at støtte det lokale erhvervsliv og trække flere arbejdspladser til.

- Mange må køre langt efter arbejde. Det giver udgifter til transport og reducerer den tid, familien har sammen. Derfor skal virksomhederne have hjælp til at være her i kommunen, mener Allan Berg.

Af andre mærkesager er, at udlændinge, der begår kriminalitet, skal udvises. Danskere skal til enhver tid prioriteres før udenlandske statsborgere i anvisning af billige boliger med offentligt tilskud. Asylbehandling skal stoppes i Danmark og som udgangspunkt behandles i nærområderne. Migranter på midlertidig opholdstilladelse skal sendes tilbage, når opholdstilladelsen udløber.

- Vi har ikke råd, og vore ældre betaler dyrt for den nuværende indvandringspolitik, mener formanden for Nye Borgerlige, som mener, at hans parti vil gøre en positiv forskel i de to lokale kommuner, hvis man kan få plads i de nye byråd fra nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Annonce