Annonce
Kultur

Nye detaljer: Biograf får nyt navn, luksus-sæder og verdens bedste lyd

Biografen i Holstebro bliver blot den fjerde af sin slags, som både kan tilbyde luksus-stole og lydsystemet Dolby Atmos i samtlige sale, siger indehaver Louise Obel, der her ses i biografens foyerområde. Pressefoto: Ole Mortensen
Scala-navnet som Louise Obel har arvet efter sin far sløjfes. Det nye navn til Holstebros kommende biograf skal signalere den luksus, der venter, siger ejerne.
Annonce

Holstebro: Når Holstebros nye biograf efter planen åbner til februar næste år, så bliver det ikke kun med en ny placering på Enghaven.

Det bliver heller ikke kun med et nyt navn: Big Bio Holstebro.

Med åbningen får biografen også en særstatus på det danske biograf-landkort, forklarer indehaver Louise Obel:

- Der findes kun én biograf, i Sønderborg, som udover vores Big Bio-biografer i København kommer til at have både luksusstole og verdens bedste lyd, Dolby Atmos, i alle sale. Nogle biografer har det ene eller andet, men ikke begge dele, siger hun.

I Big Bio Holstebro bliver samtlige sæder såkaldte "luksus-reclinere", som er elektronisk styrede sæder, der kan lægges ned.

- Vi har den holdning, at luksus skal være standard - og ikke noget for de få, som vil betale ekstra for det. Vi bliver den eneste biograf i Midt- og Vestjylland, som kan tilbyde det, siger Louise Obel.

Louise og Henrik Obel har travlt for tiden. Den 18. december åbner de Big Bio Nordhavn, og i begyndelsen af det nye år kommer turen til Holstebro. - Når vi lukker Scala, bliver det med blandede følelser. Det bliver svært at sige farvel, men det er samtidig med stor glæde og ærefrygt, at vi åbner Big Bio i Holstebro, siger Louise Obel. Pressefoto: Ole Mortensen
Annonce

Hvorfor Big?

Louise Obel er datter af Poul Obel, som skabte Scala i Holstebro for næsten 50 år siden. Sammen med sin mand Henrik har Louise Obel bygget Big Bio i Herlev fra 2015, og den 18. december åbner de Big Bio Nordhavn i København.

- Navnet skal ikke ses som et udtryk for, at vi vil til at være en kæde. Det er i stedet fordi, at vi er glade og stolte af det brand, vi fik skabt i Herlev, og derfor vil vi i Holstebro markere, at byen med den nye biograf går ind i en ny æra. Jeg elsker navnet Scala. Det er en del af min sjæl. Men det var nødvendigt at markere, at biograflivet i Holstebro går ind i en ny liga med den bedste lyd og den bedste komfort, uanset hvilken sal man sidder i, siger Louise Obel.

"Big"-navnet opstod i Herlev, hvor biografen kom til at ligge i shoppingcentret Big.

- Det navn passede godt med det, vi gerne vil med biograferne, og det at gøre tingene større på alle måder.

Big Bio Holstebro opføres i samarbejde med byggefirmaet Knudsgaard A/S, som har totalentreprisen. Biografens design skabes sammen med indretningsarkitekt Morten Hedegaard, mens A2 Arkitekterne fra Holstebro står for udformningen af den nye biograf. Louise Obel har i øvrigt været både elev og taget en uddannelse som teknisk assistent hos netop A2 Arkitekterne.

Biografen på Enghaven holder sin tidsplan, hvilket betyder, at den fortsat står til at åbne i februar-måned næste år. Pressefoto: Ole Mortensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce