Annonce
Lemvig

Nye Lemvig-læger er på plads

Formanden for det nære sundhedstilbud i Region Midtjylland, Annette Roed (S), glæder sig over, at fire læger er klar i den kommende regionsklinik i Lemvig. Arkivfoto: Axel Schütt
Ingen af de fire nyansatte læger på den kommende regionsklinik i Lemvig ønsker at være på fuld tid. Derfor bliver der oprettet endnu et sundhedstilbud

Lemvig: 3500 borgere i Lemvig får fra 1. september fire nye læger. De skal være en del af regionsklinikken i det nye sundheds- og akuthus, der bliver oprettet på Lemvig Sygehus, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Flere af lægerne kender hinanden i forvejen og har et godt kendskab til lokalområdet, og Ulrik Steen, der er ledende overlæge på Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering i Hospitalsenheden Vest, roser de fire nyansatte læger.

- Vi har fået ansat nogle rigtigt dygtige og erfarne læger og er i gang med at ansætte resten af personalet til klinikken. Vi glæder os til at byde patienterne velkommen, siger han i pressemeddelelsen.

Der er dog stadig behov for at få flere læger til Lemvig. Ingen af de fire nye læger har ønsket at være på fuld tid, og derfor vil Region Midtjylland udbyde et lægetilbud med plads til to læger, der skal have mellem 3200 og 5400 patienter. Det bliver enten praktiserende læger, private firmaer eller regionsklinikken, der skal drive den. Hvem der skal drive klinikken fra 1. september bliver først afgjort i løbet af juli.

- I stillingsopslagene havde vi lagt op til, at det kunne være en mulighed kun at arbejde på deltid i den nye regionsklinik. Det kan være fordi nogle af lægerne ønsker at forske ved siden af, eller det kunne være ældre læger, der ikke ønsker at have det ansvar, der følger med ved at drive en klinik. Vi var klar over, at det ville være en stor opgave at finde lægerne, og vi er glade for, at vi nu kan komme i gang. Desuden har vi mulighed for at udvide klinikken på et senere tidspunkt, siger Annette Roed (S), der er formand for Region Midtjyllands udvalg for nære sundhedstilbud.

Hun slår fast, at de fire nyansatte læger alle har deres faglige baggrund i orden. De har alle speciale i almen medicin, og har erfaring. Hun vil dog ikke gå nærmere ind i en profil af de kommende læger, men siger, at de kommer med en bred baggrund.

Udvalgsformanden lægger op til, at lægerne i den kommende udbudsklinik, der skal køre parallelt med regionsklinikken, kommer til at arbejde tæt sammen med regionsklinikken.

- Vi har tidligere haft et godt samarbejde med Nordic Medicare, men vi ved endnu ikke, om det er dem, der kommer til at drive udbudsklinikken. Og det er det, vi gerne har villet med de to tilbud, siger Annette Roed.

Regionsklinikken på sygehuset i Lemvig åbner 1. september. Det er planen, at den skal drives som en forsøgsordning i foreløbig seks år. Der bliver plads til 3500 patienter i klinikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Skød salut i mindeparken

Annonce