Annonce
Lemvig

Klimatorium får ekstra millioner: Skal gå til klima-projekt

Sådan kommer det kommende klimatorium på Lemvig Havn til at se ud. Arkivfoto
Det nye projekt "Water Valley" skal videreføre klimatilpasningsprojektet Coast to Coast Climate Challenge.
Annonce

Lemvig: Det nye Klimatorium i Lemvig får nu et ekstra milliontilskud fra Region Midtjylland, der skal bruges til at videre Region Midtjyllands klimatilpasningsprojekt Coast to Coast Climate Challenge, der populært forkortes C2CC.

Når projektet udløber, skal det videreføres af det nye projekt Water Valley. Det blev der indgået aftale om i forbindelse med en stor klimakonference, der blev holdt i Horsens 23.-24. oktober. Som en del af konferencen underskrev de to formidlingscentre på klimatilpasningsområdet, Klimatorium i Lemvig og AquaGlobe i Skanderborg, sammen med regionen en aftale om det kommende samarbejde, og dermed er projektet "Water Valley" skudt i gang. Aftalen indebærer blandt andet, at Region Midtjylland støtter projektet med fire milioner kroner, hvor af halvdelen skal tilgå Klimatorium i Lemvig.

- Det er penge, vi skal bruge til at udvikle projektet, siger direktøren for Lemvig Vand og Spildevand, Lars Nørgaard Holmegaard, der også er i spidsen for Klimatorium.

Der ud over fik de to formidlingscentre hver 200.000 kroner gennem en række samarbejdsprojekter, der ligeledes skal anvendes til forundersøgelser.

- Forenklet sagt kan man sige, at vi kører vicdere med C2CC, men det bliver sat ind i en større kontekst fremover, siger Lars Nørgaard Holmegaard.

- Det er penge, der vil være med til at styrke Klimatorium både lokalt, men selvfølgelig også regionalt. Det vil give mulighed for at være med på både national plan samt internationalt, siger han.

Aquaglobe i Skanderborg arbejder især med de klimaproblemer, som de øgede mængder nedbør vil medføre. Klimatorium i Lemvig beskæfter sig med de forventede havstigninger og hvordan man i den forbindelse kan sikre sig mod de øgede vandmængder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce