Lemvig

Nye skridt på vejen mod realiseringen af Klimatorium

Indholdet af Klimatorium er nu godkendt af byrådet, så man kort efter nytår kan sende byggeriet i udbud.

Både lokalplan og indhold af Klimatorium gik glat gennem byrådet

Lemvig: Borgerne kan i de kommende uger komme med kommentarer til den lokalplan og det tillæg til Kommuneplanen, som gør det muligt at bygge Klimatorium på Østhavnen. Et enigt byråd sendte forslagene i offentlig høring.

Det sker sideløbende med, at man er ved at få styr på indholdet. På samme byrådsmøde nikkede medlemmer ja til det dispositions-forslag, der var fremlagt, og hvor man kunne se, hvordan lokalerne skal fordeles på de to etager, som Lemvig Vand & Spildevand og Lemvig Kommune er sammen om.

Der er sket nogle ændringer af den oprindelige plan. For eksempel har man trukket de planlagte garager ud af selve hovedbygningen, så der nu er to byggefelter, så garagerne kan komme til at ligge selvstændigt. Der er sat 200 kvadratmeter af på et felt over mod etagebyggeriet på Østhavnen til disse garager.

Selve byggefeltet til Klimatorium rummer muligheden for 2500 kvadratmeter bygning med i alt 4500 etage-kvadratmeter. Der må bygges i 11 meters højde, og der må være tre etager. Den øverste er dog kun en tagterrasse.

Der er så blevet lidt færre kvadratmeter i selve Klimatorium, og håndværkerudgifterne er sat ned med 2,5 millioner kroner til 31,5 millioner kroner.

- Er der så kvadratmeter nok? ja, der er de kvadratmeter, der er nødvendige for at få det Klimatorium, vi ønsker, sagde formanden for teknisk udvalg, Steffen Damsgaard (V), som også er formand for Lemvig Vand & Spildevand.

Han forklarede, at der i stueetagen er lagt op til fleksible løsninger, så der er for eksempel et auditorium til 100, som kan udvides til 175 deltagere. Og udstillingarealets omfang kan også varieres efter behov. I stueetagen er der faciliteter til medarbejderne fra Lemvig Vand & Spildevand, når de kommer hjem efter arbejde i marken.

På 1. sal er der så de nødvendige kontorfaciliteter til medarbejdere både fra Lemvig Vand & Spildevand samt Lemvig Kommune.

- Der vil også være projekt-lokaler og skriveborde, så der kan tilknyttes forskellige medarbejdere fra andre institutioner og virksomheder, som bruger Klimatorium til forskellig forskningsarbejde, forklarede Steffen Damsgaard.

Kun Arne Noe (SF) kommenterede videre, da han fandt det glædeligt, at der er fleksible lokale ri stueetagen, så de kan bruges til mange formål.

- Der kan også være kulturelle tilbud, og det er vigtigt, da kultur også er en vigtig måde at få formidlet de emner, der skal arbejdes med i Klimatorium, sagde han.

Til januar skulle man så være klar med den endelige plan for, hvad Klimatorium skal indeholde, så arbejdet kan sendes i udbud. Lokalplanen kan godkendes efter otte ugers høring, og alt efter indhold af indsigelser fra borgerne, vil den så kunne godkendes i februar eller marts næste år.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu bliver 35 kilometer kabel lagt i jorden: Skal føre strømmen fra Vesterhav Nord frem til forbrugerne

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce